Datum objave: 26. Rujan 2017

Zaludu mu blogovi, Ivica Todorić pred optužbama za lažiranje bilance

Diana Ferić
Diana Ferić

Prema neslužbenim informacijama, izvješće revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers pokazuje da je Ivica Todorić lažirao bilance Agrokora za dvije milijarde eura, kako piše Nacional, a prenosi tportal.

Ivica Todorić mogao bi se uskoro suočiti s optužbama da je odgovoran za najveću sustavnu prijevaru u povijesti hrvatske države, vrijednu dvije milijarde eura.

Uz njega bi se sa sličnim optužbama trebali suočiti i brojni njegovi suradnici. Te teške optužbe svoje uporište pronaći će u završnom izvještaju revizorske kuće Pricewaterhouse Coopers (PwC) koje će službeno biti dovršeno ovog tjedna.

 

Prema neslužbenim informacijama, gubitak Agrokora u prošloj godini ukupno iznosi čak 20 milijardi kuna, međutim, kada se otpišu međusobna potraživanja tvrtki unutar koncerna i izvrše drugi računovodstveni otpisi, gubitak bi mogao iznositi od 12 do 15 milijardi kuna.
Revizori PwC-a ustvrdili su da su se najveće manipulacije i lažiranja radili prilikom procjene vrijednosti pojedinih robnih marki iz Agrokorova koncerna, njihova goodwilla, kao i vrijednost know-how tehnologija.
'Nema nikakve sumnje da se radi o kaznenim djelima. Za njih su odgovorni Ivica Todorić, ali i gotovo kompletna uprava koncerna, a moguće i pojedinci iz tvrtki unutar koncerna. Svi koji su uključeni u lanac u kome se formirala lažna vrijednost firme mogli bi se brzo suočiti s pravnim problemima, naročito kada revizori i službeno okončaju svoj posao', izjavio je za Nacional izvor upućen u zbivanja u Agrokoru.
 

Iz kategorije: Vijesti