Sidebar Menu

Datum objave: 21. Rujan 2017

Spajaju li se Gradska čistoća i Zelenilo zbog urednosti Šibenika ili discipliniranja Siniše Burića?

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik osniva novu tvrtku „Zeleni grad“ koja će objediniti djelatnost dviju tvrtki – Gradsku čistoću i Zelenilo. To je prijedlog o kojem će sutra odlučiti vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika, a s obzirom na odnos snaga nema sumnje da će biti prihvaćen. Obrazloženje za tu točku dnevnog reda dobili smo tek večeras iako je većina obrazloženih točaka stiga još proteklog tjedna. Ispada da se to događa u zadnji trenutak, a nejasno je zbog čega.

Gradska čistoća i Zelenilo su, istina, gradske komunalne tvrtke i to je jedino što ih povezuje inače je taj potez mnogima nelogičan jer djelatnost dviju tvrtki nije baš srodna – jedni brinu o čistoći gradskih površina i odvozu smeća, a drugi o lijepom izgledu zelenih površina što su do sada dobro radili, a direktor „Zelenila“ Siniša Burić za to je dobivao i međunarodna priznanja. Što je poruka ove fuzije? Privlačan naziv nove tvrtke koji bi trebao svjedočiti o tomu da je Šibenik, što se aktualna vlast sve vrijeme trudi pokazati, grad s osviještenim odnosom prema okolišu. Druga je mogućnost da jedna od tih tvrtki ne radi dobro svoj posao ili pak, što je najvjerojatnije, da se „disciplinira“ inače samosvojni direktor „Zelenila“ Siniša Burić koji je svojevrsni enfant terrible šibenskog HDZ –a. Ono što građani sigurno „ne piju“ kao objašnjenje je to da gradska vlast želi da time obje službe budu učinkovitije. Ako je utvrđeno da netko nije do sada dobro radio svoj posao zašto to nije do sada sankcionirano jer građani i jednima i drugima plaćaju svoje usluge . Ne znamo za primjer gradova u kojima su te dvije djelatnosti spojene pa je sumnja da se ovo što se radi u Šibeniku više političke naravi nego rezultat želje da, kako to kaže gradonačelnik, Šibenik bude čišći i uredniji.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam