Datum objave: 21. Rujan 2017

Sve za zdravlje:Zavod za javno zdravstvo sutra organizira pješačenje po Šibeniku uz stručno vodstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Javnozdravstvenu akciju Hodajmo po našem gradu! organizirat će sutra, u petak 22. rujna Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom te uz potporu Turističke zajednice grada Šibenika i Udruge turističkih vodiča „Mihovil“ Šibenik. Cilj im je ukazati na važnost tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih bolesti. Povod je Europski tjedan kretanja.
Polazak je na Poljani u 16.30 sati, a uz stručno vodstvo pješačit će se po Šibeniku 2 sata.
„Redovna tjelesna aktivnost smanjuje rizik fatalnih i nefatalnih bolesti srca kod zdravih, kao i osoba s povišenim rizikom. Kod ljudi s preporučenim vrijednostima krvnog tlaka i šećera u krvi odgađa pojavu povišenja krvnog tlaka i šećera u krvi, povećava vrijednost „ dobrog“ kolesterola i pomaže u održanju preporučene tjelesne težine“, kažu za Zavodu za javno zdravstvo.
Svima i to od 18-65 godina, kao i starijima klinički zdravim ljudima preporučuje se minimalno 30 do 60 minuta žustrog hodanja 5 puta tjedno ili neka žustrija aerobna aktivnost (trčanje, plivanje, bicikliranje) u trajanju 20 do 45 minuta 3 puta tjedno.
 

Iz kategorije: Vijesti