Datum objave: 07. Rujan 2017

LJUBAV & DEMOGRAFIJA: Dalmatinci najviše vole voditi ljubav u kasnu jesen i zimi

Diana Ferić
Diana Ferić

Najveći broj djece u Dalmaciji rađa se u kolovozu i rujnu što znači da Dalmatinci, a u prosjeku općenito slično je i širom Hrvatske, najviše vole voditi ljubav u kasnu jeseni zimi.
Najjači ljubavni, ali i najplodniji mjeseci su, nije teško izračunati, studeni, prosinac i siječanj.

Za razliku od zime, ljetni mjeseci nisu inspirativni štoviše ljubavno su fjakasti jer se u svibnju i lipnju rađa znatno manje djece nego devet mjeseci nakon zimskih ljubavnih radosti. Razlika je vrlo velika. Zimski mjeseci, koji su po svemu sudeći stvoreni za ljubav, prema demografskim pokazateljima donose i preko 30 posto više djece nego ljeto.

Zašto je tako stručnjaci ne pružaju nikakve odgovore. Moguće je da je ljeto, suprotno očekivanjima, previše vruće za radosti ljubavi, a da su zima i toplina doma ljubavno daleko poticajniji.

Bilo bi zanimljivo vidjeti podatke o tome kako ljeto utječe na turiste koji ljeti masovno dolaze na more. Ako u dijelovima Europe iz kojih nam dolazi najviše turista postoji baby boom u svibnju i lipnju, to bi bio znak da turisti više vole voditi ljubav ljeti i da su im sunce, more i dokolica, miris borova i cvrčanje cvrčaka čulni stimulans.
Iz ove ljubavno statistike nameće se pomisao da bi otužna hrvatska demografska situacija bila daleko bolja kada bi zima trajala duže?
 

Iz kategorije: Vijesti