Datum objave: 04. Kolovoz 2017

Hrvatska vlada zasjeda danas u Kninu - simboličan potez uoči obilježavanja obljetnice Oluje

Diana Ferić
Diana Ferić


Župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, koji tsudjeluje na današnjoj sjednici hrvatske vlade u Kninu zamolio je Vladu da što prije donese odluku o izradi novog prostornog plana Nacionalnog parka Krka te je naglasio kako je Županija obavila sve pripreme za to.
Podržao je inicijativu Grada Knina da se Dinara proglasi parkom prirode, te da upravno sjedište parka prirode bude upravo u Kninu.
Gradonačelnik Knina Marko Jelić zahvalio je Vladi što je odlučila sjednicu održati u Kninu, ali je upozorio na, kako tvrdi, vrlo ozbiljan problem - gubitak stanovništva zbog ekonomskih razloga. Stoga apelira na nužnu gospodarsku revitalizaciju grada, jer inače 'nećemo imati za koga donositi odluke' jer će se građani nastaviti iseljavati iz Knina.

Dan uoči proslave 22. obljetnice Oluje Vlada je odlučila održati sjednicu u Kninu: nakon vukovarske i sisačke, treće posebne sjednice u mandatu premijera Andreja Plenkovića.

Na početku sjednice premijer Plenković se zahvalio svih ministrima a posebno ministru branitelja Tomi Medvedu na izradi nacrta novog zakona o hrvatskih braniteljima.


HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar rekao je kako će danas biti potpisani ugovori o energetskoj obnovi četiri škole i dva vrtića na području Županije, te tri ugovora za obnovu višestambenih zgrada. Ukupna vrijednost tih ugovora iznosi 28,6 milijuna kuna.

 

Zadovoljstvo mi je što ćemo na danas usvojiti Nacrt prijedloga zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, rekao je premijer Andrej Plenković na početku posebne sjednice Vlade u Kninu. Plenković je naglasio da će novi zakon biti 'pravičan' i da će popuniti dosadašnje praznine i nepravde

Premijer se također zahvalio vatrogascima, pripadnicima Crvenog križa i medicinskog osoblja zbog njihova velikog angažmana u gašanju brojnih požara.

FOTO:dnevno.hr
 

Iz kategorije: Vijesti