Datum objave: 26. Srpanj 2017

Šibenčanin dao "košaricu" Šibenčaninu:Miro Bilan ne želi igrati za hrvatsku reprezentaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Izbornik hrvatskih košarkaša Aco Petrović iskreno je razočaran nakon što je Miro Bilan samo dva dana prije početka priprema odlučio otkazati nastup na Eurobasketu 2017, piše tportal.

 

Rekao mi je da je nezadovoljan jer nema klub, da ne bi želio riskirati nekakvu ozljedu i da nije mentalno spreman', započeo je hrvatski izbornik Aco Petrović koji nije skrivao koliko je razočaran potezom Mire Bilana:

 

'Odmah mi je bilo jasno kamo to vodi... Alo, moram reći da nije on otkazao nastup, već sam ja povukao poziv njemu! Ako netko nije mentalno spreman, ne može ni igrati. Ono što me najviše povrijedilo je da mi je on to javio dva dana prije okupljanja što nije pošteno. Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je prošle sezone bio deset puta starter, u kvalifikacijama u Torinu i na Olimpijskim igrama, sve je odradio odlično i onda bude ovako nekorektan.'

 

Bilanu bi u potrazi za novim angažmanom možda bilo bolje da igra za reprezentaciju. Neki su se naši košarkaši tako dobro 'prodali'...
Dominik Mavra je potpisao za Juventud zbog dobrih igara u Kini. Novi trener gledao ga je preko streama. Mogu vam potvrditi i da će nove klubove dobiti još dvojica igrača koji su bili s nama na tom turniru', potvrdio je Aco.

 

Pripreme hrvatske reprezentacije za Eurobasket pomaknute su zbog zahtjeva NBA lige za 31. srpnja dok će prvi trening biti održan 1. kolovoza.

'Prošle godine iz NBA-a su se naljutili na nas, rekli su da smo se ogriješili o neka njihova pravila premda ni sami ne znamo koja. Rekli su nam da smijemo imati najviše 28 radnih dana s igračima plus dva dana odmora pa smo zato ovako odlučili', rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković, kojem nije jasno kako netko ne želi igrati za Hrvatsku:

 

'Takav stav igrača ne mogu prihvatiti. Da sam ja igrač i da mi sutra na pripreme dolazi netko tko nije želio igrati godinu ili dvije ranije, ne bih to dobro prihvatio. Ne možeš reći 'neću igrati danas, ali hoću sutra'. To se tako ne radi, a mi u HKS-u morat ćemo pronaći način kako riješiti takve situacije.'
Tako će, nakon što su reprezentaciju odbili Mario Hezonja, Ante Žižić, Ivica Zubac i Miro Bilan, na pripreme za Eurobasket krenuti: Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Dragan Bender, Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Marko Tomas, Darko Planinić, Luka Žorić, Ivan Buva, Dominik Mavra, Tomislav Zubčić i Ivan Ramljak.


 

Iz kategorije: Vijesti