Datum objave: 24. Srpanj 2017

Zahvaljujući natjecanju za Miss mamu nastalo posebno jelo nazvano "Šibenik"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnje natjecanje za Miss mamu u Šibeniku neće imati samo svoju himnu nego i poseban kuharski recept koji je osmislio poznati švedski chef Peter Nordini nazvao ga po gradu Šibeniku. na natjecanju će biti uručen šibenskom gradonačelniku Željku Buriću, kako je novinarima otkrila organizatorica Maja Gnjidic' Verdecchia, koja je 2010. godina izabrana za Miss Mamma Italiana.

Lani je to natjecanje u Šibeniku organizirano pod talijanskom, a ove godine se održava pod hrvatskom licencom.


„Cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i uloga koju majka ima u obitelji i društvu. Majka nije samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima već je često i uspješna žena i u poslovnom svijetu. No događa se i da žene „stave svoje snove u ladice“ ladice onog trenutka kad se odluče posvetiti majčinstvu. Mi smo odlučili omogućiti svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena samo za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive trenutak u kojem je upravo one u središtu pozornosti jedne večeri preko ovog natjecanja“, ističe Maja Gnjidić Verdecchia.


Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika koja podupire ovu manifestaciju ističe da je njezin cilj i promidžba lokalnih običaja i turističke ponude.

„ Znamo da će sve mame finalistkinje biti dio kalendara za 2018. godinu te da će se snimati i promidžbeni video spot s ovog natjecanja. Za koji dan svjetlo dana ugledat će 'himna' ovog natjecanja, čije je rijeci napisao Siniša Kostelac, uglazbio Hrvoje Herček, otpjevao Bojan Jambrošić ,a sve pod budnim okom Tonija Eterovića“, ističe Dino Karađole.

Polufinalno natjecanje bit će održano 1. rujna u hotelu Panorama u Šibeniku, a finale 2. rujna na trgu između katedrale i Gradske vijećnice.

Iz kategorije: Vijesti