Sidebar Menu

Datum objave: 21. Srpanj 2017

Petrina :Skupština Vodovoda sazvana bez rasprave o jamstvima NK Šibenik iako je Burić to najavio

Diana Ferić
Diana Ferić

Sazvana je za kraj srpnja Skupština Vodovoda i odvodnje, ali na dnevnom redu nema slučajeva koji su eskalirali u javnosti – dokapitalizacija Jadranske banke i ovrha računa Vodovoda zbog jamstva NK Šibenik iako je gradonačelnik Šibenika i predsjednik Skupštine Vodovoda i odvodnje Željko Burić najavio da će se to naći na skupštini.

Naime, Općina Primošten je na svoj upit Gradu Šibeniku o tomu je li točno da je Vodovod i odvodnja d.o.o. ovršen za 1 200 000 kuna kao jamstvo kredita za Hrvatski nogometni klub Šibenik dobila odgovor šibenskog gradonačelnika Željka Burića u kojem stoji da Skupština o tomu nije odlučivala niti je s tim bila upoznata te da u odlučivanju uprava Vodovoda i odvodnja ima samostalnost. No napominje se da će „zbog moralne odgovornosti to biti tema izvanredne sjednice Skupštine. Vodovoda i odvodnje“. Iz Općine Primošten danas su izvijestili kako kao je za 28.srpnja 2017. godine u 9,00 sati sazvana Skupština Vodovoda s predloženim dnevnim redom u kojem, kako kažu, nema ni riječi u svezi problematike koja traje 15 dana a radi se o trošenju javnog novca kako za kupnju dionica Jadranske banke tako i za ulaganje u sportski klub Šibenik. „Odgovorni se ponašaju“ kao da se ne radi o javnom novcu već o jednoj privatnoj firmi u koje je direktor unio svoj kapital i može raditi što hoće s njim. Očito je da se radi o kriminalu u „kojem svi sve znaju i ništa ne znaju“ . To je i potvrđeno u predloženom dnevnom redu za Skupštinu“, ističe Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam