Datum objave: 17. Srpanj 2017

Šibenski glazbenici i Dalmare organiziraju humaitarni koncert za teško bolesnog Karla Rodina,priključie se i vi

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Pravi Kontakt Šibenik i shopping centar Dalmare organiziraju sutra humanitarni koncert za mladog Šibenčanina Karla Rodina koji boluje od multiple skleroze. Donacije za troškove liječenja mogu se moći će se ubaciti u posebno označene kutije na humanitarnom koncertu koji će početi u 21 sat na terasi restorana Food & Food, na drugoj etaži shopping centra Dalmare

Prije sedam godina mladi Šibenčanin Karlo Rodin ni po čemu se nije razlikovao od svojih vršnjaka. Većinu vremena provodio je igrajući basket, nogomet te je sanjao o svojoj budućnosti. No, umjesto lijepog sna, žarenje i trnci u nogama nagovijestili su sasvim drugačiji scenarij. Početak dugog, ružnog sna zvanog multipla skleroza. San koji je 2014. godine postao još dramatičniji jer je Karlo završio u kolicima i danas je stopostotni invalid.

Tračak nade stigao je 19. lipnja ove godine nakon pregleda i detaljne obrade u Poliklinici Glavić u Zagrebu, specijaliziranoj za neurorehabilitacijsku robotiku koja mu pruža šansu da ponovno prohoda. Za tu terapiju mora uplatiti od 70.000 do 90.000 kuna, a toliki novac njegova obitelji i on nemaju. Uspjeli su do sada osigurati samo 20.000 kuna.

Ova priča nije ostavila ravnodušne ljude koji vode shopping centar Dalmare i Udrugu Pravi Kontakt Šibenik. Potaknuti ozračjem solidarnosti i humanosti, Dalmare je odlučio pomoći u prikupljanju sredstava za troškove daljnjeg liječenja humanitarnim koncertom na terasi restorana Food & Food s početkom u 21 sat, na drugoj etaži centra. Alen Slavica, Oliver Jakovčev (Berekin), Zorica Andrijašević (Donna), Suzana Anna, Ivica Burić, (pučki pjesnik), Grupa Bon&Ton udružit će snage u pjesmi, potičući Šibenčane da u posebne kutije koje će se nalaziti na koncertu na vidnim mjestima doniraju novac za Karlovo liječenje.

Ovom prilikom shopping centar Dalmare poziva sve sugrađane i ljude dobrog srca da se pridruže humanitarnom koncertu i nastave lanac solidarnosti te pomognu Karlu Rodinu na putu prema izlječenju. Pomoći možete i donacijom i na žiro račun: HR4723400093102700553 te prilikom uplate naglasiti da je riječ o donaciji.

Iz kategorije: Vijesti