Sidebar Menu

Datum objave: 11. Srpanj 2017

Šibenčanin Nikola Knežić postao glavni chef poznatog zagrebačkog restorana Barbieri’s

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana Barbieri’s prije nekoliko je dana diskretno najavio smjenu u kuhinji. Nakon što se chef Andrej Barbieri povukao (obrazloženje su zdravstveni razlozi), na mjesto glavnog chefa došao je Barbierijeve sous chef Nikola Knežić, piše journal.hr. “Ostajemo i dalje pri konceptu bistroa kako smo i počeli, s jednostavnijim jelima, ali u modernoj prezentaciji”, izjavio je Knežić za portal journal.hr, koji je ovu vijest objavio u sklopu izvještaja o novoj ljetnoj terasi i meniju restorana. “ Poanta nam je da gost osjeti domaću notu i opuštenu amosferu u cijeloj priči, no to ne znači ležerniji pristup pripremi.” Knežić je doda kako je zadovoljan svojim mladim timom i njihovim talentom. “To u današnjoj situaciji zaista puno znači za stabilno funkcioniranje restorana.”

 

Chef Nikola Knežić, 31-godišnji Šibenčanin, u Barbieri’su je od otvorenja. Andreja Barbierija upoznao je na jednoj privatnoj večeri na kojoj je Barbieri kuhao. Kroz razgovor su shvatili da imaju vrlo sličan pristup namirnicama, važnosti tehnika i kuhanju. Malo kasnije Barbieri je Knežiću ponudio mjesto sous chefa u Barbieri’su.
Knežić je profesionalno kuhati počeo u šibenskom restoranu Peškarija, nastavio kao voditelj dviju kuhinja u Solarisu i u nekoliko lokalnih restorana, a ozbiljnije profesionalno iskustvo stekao je u tri godine koliko je radio u briljantnom Pelegriniju chefa Rudolfa Štefana. Ponudu francuskog chefa Guillaumea Sourrieua za angažman u njegovu marsejskom restoranu L’Epuisette, (jedna Michelinova zvjezdica), Knežić je odbio. Osnivači Barbieri’sa Frane i Andrej Barbieri, restoran su precizno pozicionirali kao gradski hotspot širokog žanrovskog i tehničkog raspona. Barbieri’s je žanr gastrotainment restorana u Zagrebu podigao na ozbiljno visoku razinu, odličnim uređenjem, integriranim barom i klupskom večernjom atmosferom.

 

Početna definicija restorana, koja je objedinjvala fine dining, elemente trattorie, bistroa i brasserie kao novost u Hrvatskoj, postigla je fenomenalan uspjeh, Barbieri’s je od prvoga dana pun i za ručak i za večeru, a u jednom su trenutku morali uvesti i treći seating. Na samom početku, Barbieri’s je bio odvukao i značajan broj gostiju iz Noela koji je prvi u Zagrebu postavio standard gastrotainment žanra. Tim Noela ispravno je procijenio da se, umjetno natjecanja s Barbieri’som mora jače fokusirati na još ozbiljnije kuhanje, što im se na kraju isplatilo. Unatoč brojnim prigovorima na neuigranu poslugu i činjenicu da su s Barbieri’sovih menija nestala neka od zanimljivijih, komplesknijih jela koja je na počektu koncipirao Andrej Barbieri, restoran je i dalje tržišno uspješan, što je za mladog chefa poput Nikole Knežića svakako ozbiljna profesionalna prilika.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.