Datum objave: 29. Lipanj 2017

Nastavljaju se pripreme za osnivanje Veteranskog centra u Šibeniku:Radi se glavni projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik  Šibenika Željko Burić sastao se danas u Šibeniku  s predstavnicima Ministarstva branitelja na temu daljnjih aktivnosti realizacije projekta Veteranskog centra u Šibeniku.
Za projekt Veteranskog centra izrađeno je idejno rješenje, a Ministarstvo branitelja kreće u izradu glavnog i izvedbenog projekta koji bi trebao biti gotov do kraja godine.

 

„ Zadovoljni smo angažmanom Ministarstva branitelja na projektu koji će podići razinu usluge i skrbi za našu osjetljivu populaciju. Hrvatski branitelje bi upravo u ovom Centru smještajno- rehabilitacijskog tipa trebali dobiti adekvatnu pomoć.“, rekao je gradonacelnik Željko Burić.

 

Podsjetimo, Ministarstvu branitelja je od nekadašnjeg Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (danas Ministarstvo Državne imovine)ustupljen prostor na korištenje na području vojarne Bribirskih knezova. Također, za potrebe gradnje Veteranskog centra usklađena je i prostorno planska dokumentacija na području grada Šibenika.

 

U Veteranskom centru provodili bi se preventivni psihosocijalni programi, radna terapija, razni oblici sportske rekreacije te bi se korisnicima omogućilo sudjelovanje u kulturno–zabavnim i obrazovnim programima. Centar će pružati i savjetodavnu pomoć i podršku populaciji u potrebi, a planira se i ostvarenje suradnje s lokalnim dionicima – braniteljskim i civilnim udrugama koje bi sudjelovale u razvoju programa centra.

 

Na današnjem sastanku u Šibeniku bili su i Tamara Marić, voditeljica službe Ministarstva branitelja za praćenje izgradnje i rekonstrukcije stambenih objekata i Lina Lena Soukup, voditeljica službe za strateške inicijative i projekte EU; dr.sc. Damir Novotny sa suradnicima, kao predstavnici T&MC Grupe, angažirane od strane Ministarstva branitelja za izradu projektnog zadatka.

 

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika, predstavnici Ministarstva i T&MC Grupe u pratnji resornih pročelnika Grada Šibenika obišli su lokaciju budućeg centra.
 

Iz kategorije: Vijesti