Sidebar Menu

Datum objave: 23. Lipanj 2017

HŽ putešestvije:Ovako se nije putovalo ni prije pola stoljeća

Diana Ferić
Diana Ferić

"Hrvatske željeznice od 15. lipnja imaju akcijsku ponudu u kojoj promoviraju putovanje na Jadran vlakom te su tu akciju nazvale Vlakom na more. Iz Osijeka se nudi mogućnost putovanja vlakom do Rijeke, Splita i Šibenika, ali zanimljivo je što je samo linija za Rijeku direktna te na njoj nema presjedanja, a u ponudu koju reklamiraju kao 'bezbrižnu, bez gužvi i po povoljnim cijenama' uvrstili su i vlak iz Osijeka kojim se, uz čak tri presjedanja, do Šibenika putuje enormna 23 sata", piše Glas Slavonije. Linija iz Osijeka do Splita, pak, traje 20 sati.

Najbrža linija do Šibenika traje 12 sati i 40 minuta. Vlak kreće iz Osijeka u 1.06 sati i u Zagreb stiže u 6.27 sati, uz 40 stajanja na postajama. Zatim slijedi presjedanje na IC vlak, koji kreće sat vremena kasnije – u 7.35. Vlakom putujete do Perkovića u koji stižete u 13.08, a zatim ponovno presjedate u putnički vlak koji do Šibenika putuje još 30 minuta te stiže u 13.46. To je najbrža linija, s najmanje presjedanja. Postoji još pet termina, a upravo večernji vlak koji kreće u 22.30 putuje čak 23 sata i 5 minuta do Šibenika. Sve ostale linije, osim linije u 16.23, imaju po tri presjedanja.

Iz Osijeka u Split moguće je putovati sa sedam linija, od kojih se na njih šest mogu očekivati po dva presjedanja - u Zagrebu i Oštarijama. Samo je jedna linija na kojoj se presjeda samo jedanput, i to je ona noćna u 1.06 sati. Na njoj se presjeda u Zagrebu, čeka se sat vremena, a u Split se naposljetku stiže nakon 12 sati i 48 minuta. Odaberete li vlak koji iz Osijeka kreće u 10.58, u Split ćete stići za 19 sati i 58 minuta. To putovanje košta 240 kuna.

 

Oni koji se odluče iz Osijeka putovati u Rijeku, najbolje će proći. Vlak iz Osijeka kreće u podne, a u Rijeku stiže za 8 sati i 39 minuta, bez presjedanja. Cijena karte je 185 kuna u jednom smjeru, piše Glas Slavonije.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam