Datum objave: 19. Lipanj 2017

Kreće raspisivanje poziva za javno nadmetanja za uređenje šibenske Poljane i podzemne garaže

Diana Ferić
Diana Ferić

Kreću radovi na uređenju Poljane, kao središnjeg gradskog trga i podzemnih garaža na tri etaže. Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga d.o.o. koji je investitor predstavit će sutra poziv javnog nadmetanja za uređenje šibenskog središnjeg gradskog trga. .

Projekt uređenja Poljane osmislio je Atelier Minerva d.o.o., koji su inspiraciju crpili iz specifične heterogenosti prostora Poljane bez klasične ovojnice koja uobičajeno definira trg te njegove rubne pozicije na prijelazu između starog i novog djela grada. U troetažnoj podzemnoj garaži je predviđeno 256 parkirnih mjesta dok će gornji plato samog trga biti upotpunjen različitim sadržajima i mjestima okupljanja uz prezentaciju arheološke baštine.
Radovi na uređenju Poljane trajat će od jeseni 2017. godine do sredine 2019. godine, a investicija je „teška“ 46,5 milijuna kuna. Nositelji investicije su Gradski parking d.o.o. za uređenje podzemne garaže i Grad Šibenik za uređenje gornjeg platoa.

 

Gradski parking je izradio studiju koja dokazuje da može ući u kreditni aranžman za izgradnju podzemne garaže.

„ Kao gradska firma spremni smo, u suradnji s gradskom upravom, na ulaganja u infrastrukturu i ponašanje u skladu s vremenom, koje zbog rasta turizma nameće potrebu izgradnje garaže. Time ćemo utrostručiti broj parkirališnih mjesta i vratiti Poljanu šetačima“, kazao je već prije novinarima Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.
 

Iz kategorije: Vijesti