Datum objave: 12. Lipanj 2017

Rudolf Štefan kuha na prestižnoj gala večeri u New Yorku

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević i Rudolf Štefan, vlasnik šibenskog restorana  Pelegrini odazvali se pozivu Daniela Bouluda da kuhaju s velikim chefovskim imenima na humanitarnoj večeri za oko 1000 utjecajnih gostiju na gala večeri humanitarnog karaktera u njujorškoj Rockfeller Plazi.

 

Riječ je o manifestaciji Annual Chefs Tribute to City meals koja se održava već 32 godine u organizaciji Citymeals on Wheels. Sve je započelo još davne 1985. godine kad su chefovi Larry Forgione i Jonathan Waxman došli su Geal Greenu s idejom da proslave rođendan James Beard, kulinarskog autoriteta. Nažalost, James je preminuo iste godine i u znak počasti i sjećanja na njega osnovali su Citymeals on Wheels. Bio je to prvi tasting event takve vrste prije 30 godina da bi danas postao već tradicionalan godišnji event koji se svake godine održava od tada baš u New Yorku.

 

Genijalni umovi iz svijeta gastronomije nađu se na jednom mjestu povezani istom temom gdje za oko 1000 pozvanih gostiju prezentiraju svoje inovativne i maštovite delicije. Ove godine tema je mediteranska kuhanja, a među prestižnim kulinarskim imenima našla su se i dva hrvatska: Hrvoje Zirojević, chef bajkovitog restorana Laganini na hvarskoj Palmižani te Rudolf Štefan, chef i vlasnik najboljeg hrvatskog restorana Pelegrini. Hrvoje će pripremati carpaccio od sabljarke sa sušenim rajčicama, narančama, mljevenim pistacijama, prahom od crnih maslina i maslinovim uljem inspiriran akvatorijem koji ga okružuje, dok će Rudolf pripremiti Dagnje 3M sa sokom od maraske, maraštine i mineralne.

 

Iako se tematika večera svake godine mijenja, povod je uvijek isti, proslaviti lik i djelo Jamesa Bearda te prikupiti donacije za najpotrebitije stanovnike treće dobi koji se hrane u njujorškim pučkim kuhinjama. Ovaj event je iznimna čast za naše chefove budući da je njihov rad prepoznao veliki Daniel Boulud, svjetski poznati kulinarski autoritet te ih pozvao da se pridruže upravo genijalnim chefovima iz cijelog svijeta među kojima su i Maria Loi, Michael Psilakis, Farid Zadi te naravno Daniel Boulud i Larry Forgione.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3