Datum objave: 05. Lipanj 2017

HDZ u Šibensko-kninskoj županiji prezadovoljan rezultatima izbora,manji odaziv birača ih ne brine

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ je u Šibensko – kninskoj županiji ostvario u drugom krugu lokalnih izbora najbolje rezultate u Hrvatskoj, ustvrdio je danas, na pobjedničkoj konferenciji za novinare Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ –a. Na konferenciji za novinare su osim pobjedničkih kandidata, novog – starog župana Gorana Pauka i novog-starog gradonačelnika Šibenika Željka Burića bili njihovi zamjenici Nikola Blažević i Darija Puljić odnosno Danijel Mileta i Paško Rakić.

„Drago mi je što smo na proteklim izborima pokazali da kampanja može biti drukčija i da se treba nadmetati programima, a ne posezati za niskim udarcima. Bili smo najbolji i rezultati su zato takvi. Međutim, to am istodobno stvara i moralnu obvezu prema biračima da ostvarimo sve što smo obećali, ali i više od toga, da slijedimo moderne trendove u svijetu , sve u službi naših građana „, kazao je Dujić.

Željko Burić je istaknuo kako su za pobjedu koju su ostvarili zaslužni i svi njegovi suradnici, pročelnici upravih odjela. „Ne zaboravimo da je HDZ prvi put do sada ostvario apsolutnu većinu u Gradskom vijeću. Ovo odlični rezultati u drugom krugu su nam nagrada za sve ono što je napravljeno. Izborni rezultat nije samo broj već i snažna poruka birača da podržavaju to što radimo“, istaknuo ej Burić.

Goran Pauk je rekao kako je vrlo zadovoljan rezultatima koje je postigao te da je on dobio više glasova u svim gradovima i općinama. „Na red sada dolaze projekti o kojima smo govorili, a dok je bila izborna šutnja, u subotu dobili smo odličnu vijest jer je naš projekt Jadranskog poslovnog centra prošao i odobren je kao prioritet Ministarstva gospodarstva, a vrijedna je 20 milijuna kuna“, dodao je Pauk.

U Šibensko – kninskoj županiji u drugom krugu je glasovalo 34 posto upisanih birača više od 11 posto manje nego u prvom krugu no u HDZ-u tome ne pridaju važnost. „ To je očekivano. Manja izlaznost rezultat je toga što je u prvom krugu bilo više kandidata i lista pa su birači imali veći izbor. Bitno je da je HDZ uspio animirati svoje birače i to nisu samo naši članovi. Drago mije što smo uspjeli dobiti mlade ljude što nam je bio i cilj“, objasnio je Dujić.


Bila je to pobjednička, slavljenička konferencija na novinare na kojoj je samo sramežljivo naznačeno da je HDZ izgubio i Tribunju i u Kninu. Na novinarsko pitanje kako komentira poraz Josipe Rimac u Kninu od bivšeg člana HDZ –a Marka Jelića Nediljko Dujić je kratko kazao: „Ja se bavim politikom 27 godina i nisam izgubio niti jedne izbore. Svoje uspjehe i neuspjehe raspravit ćemo u našoj obitelji, a to znači u tijelima HDZ. Analizirat ćemo što se dogodilo i Kninu i onda donijeti najbolja rješenja. Neće predsjednik Županijskog odbora donositi samostalno nikakve odluke. idemo na teren i sve ćemo riješiti“.
 

Iz kategorije: Vijesti