Sidebar Menu

Datum objave: 29. Svi 2017

Šibenik dobiva Dnevnu bolnicu u prostoru nekadašnjeg plućnog dispanzera

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo zdravstva dat će šibenskoj Općoj bolnici novac za uređenje Dnevne bolnice jednodnevne kirurgije. Oni će biti smješteni u sadašnjoj derutnoj i nefunkcionalnoj zgradu unutar Bolnice u kojoj su smještene i očne ambulante, nekadašnji plućni dispanzer. Bit će to i prilika da se uredi primjeren prostor i za šibensku oftamologiju.
Tim povodom sutra u Šibenik dolaze državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, a sastat će se sa županom Šibensko – kninske županije Goranom Paukom te ravnateljicom šibenske bolnice Sanjom Jakelić i njihovim suradnicima.

Dnevna bolnica predstavlja program cjelovite poduke o životu sa bolešću koja se provodi dnevnim boravkom u bolnici. Prikladna je za one bolesnike koji ne zahtijevaju hospitalizaciju. Prednosti dnevnih bolnica ima puno. Pacijenti puno lakše podnose ovakav način liječenja jer je puno sličniji njihovom svakodnevnom životu. Uz aktivno liječenje koje traje samo dio
dana, ostaje im vremena i za ostaledruštvene i obiteljske aktivnosti što nesumnjivo pridonosi kvaliteti života.


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.