Sidebar Menu

Datum objave: 29. Svi 2017

Rudi Štefan i njegov Pelegrini završili su i u ugledni Financial times

Diana Ferić
Diana Ferić

Novinar uglednog britanskog lista Financial times s oduševljenjem piše od dva hrvatska restorana – Mazggoon u Splitu i Pelegriniju u Šibeniku.

Pišući o Pelegriniju kaže kako je smješten u  palači od kamena te da je to posljednjih 10 godina dom chefa Rudolfa Štefana koji je samouk u tomu što radi. Novinar je bio oduševljen kako mu je Štefan servirao jedno od jela za koja ga, piše, vežu neugodna sjećanja, a to je Ruska salata. Bio je zapanjen  Rudijevom interpretacijom tog klasičnog jela koje je zadnji put jeo, kaže, u kantini Manchesterske gimnazije. Ono što je kušao u Pelegriniju je bila antiteza tog jela. Upotrebljene su slične namirnice, ali puno svježije. Novinar nadalje opisuje kako se jela pripremaju i serviraju u posebnom posuđu koje Štefan nabavlja već godina od jednog zagrebačkog lončara. Pisac članka impresioniran se svim jelima koje je kušao, uz ostalo lešom teletinom sa šugom, pripremljenom ispod keramičke peke te kremom od šparoga. Na kraju hvali i Bibichev Debit. Svoj tekst o dvama restoranima završava riječima da kako hrvatsko gospodarstvo postaje sve ovisnije o turizmu to predstavlja poseban izazov chefovima da napreduju i usavršavaju se.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam