Sidebar Menu

Datum objave: 27. Svi 2017

Sjećanje na Ivu Brešana večeras u Gradskoj knjižnici u povodu njegovog rođendana

Diana Ferić
Diana Ferić

Redatelj i prevoditelj Pero Mioč, prijatelj i dugogodišnji suradnika Ive Brešana ne zaboravlja tog slavnog hrvatskog književnika i slavnog Šibenčanina. Danas, na njegov rođendan organizira večer posvećenu Brešanu u šibenskoj Gradskoj knjižnici.

Šibenski glumac Jakov Bilić interpretirat će na tom događanju monolog Šimurine iz Hamleta u Mrduši Donjoj, Mioč će pročitati svoj esej o Ivi Brešanu, a na kraju će Bilić izrecitirati i kolo kojim završava Hamlet.

 

Prije toga  odnijet će cvijeće na grob slavnog književnika Ive Brešana koji je preminuo početkom ove godine u 81. godini,


Pero Mioč ne odustaje od svoje inicijative da s Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku dobije ime Ive Brešana i da se zove Hrvatsko narodno kazalište „Ivo Brešan“ ili Hrvatsko narodno kazalište Ive Brešana u Šibeniku te da Šibenik već ove godine organizira kazališni festival posvećen Ivo Brešanu i njegovom stvaralaštvu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam