Datum objave: 22. Svibanj 2017

Pogledajte tko će poimenice sjediti u novom Gradskom vijeću Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što su poznati konačni izborni rezultati za Gradsko vijeće Grada Šibenika po kojima ispada da će HDZ imati u njemu 13 mandata, Koalicija SDP,HSS,HSU i Nezavisni Anton Dobra pet, Nezavisna lista Stipe Petrine i ŠGF tri te MOST i Hrast po dva mandata evo tko će sjediti u Gradskom vijeću.

Iz redova HDZ –a to su:
TOMISLAV LUCIĆ
JAKOV BILIĆ;
RADOJKA DANEK;
STIPICA PROTEGA
NIVES RADIĆ
DARIO KULUŠIĆ
BORIS DUKIĆ
.BRANIMIR ZMIJANOVIĆ
dr. sc. DRAGAN ZLATOVIĆ
ZRINKA ABRAMOVIĆ;
SINIŠA BUŠAC te još dvoje vijećnika koje stranka odabere budući da Željko Burić i Danijel Mileta koji su na prva dva mjesta na Listi neće biti u Vijeću jer će biti u izvršnoj vlasti pa će ih netko zamijeniti.


Iz redova Koalicije SDP,HSS,HSU i Anton Dobra to bi trebali biti JOSIP ŽIVKOVIĆ, ANTON DOBRA, MIA MATIĆ, LJUBICA KARDUM i MILORAD MIŠKOVIĆ s tim da će Josip Živković, po svemu sudeći, svoj mandat prepustiti Jošku Šupu koji se nalazi na 24 mjestu.

U ime koalicije Nezavisne liste Stipe Petrina i Šibenskog građanskog foruma u GV Grada Šibenika ulaze IRIS UKIĆ KOTARAC, RIKARD MARENZI i BRANKO KRONJA, iz redova MOST –a to će biti dr. sc. IVO GLAVAŠ i DALIBOR PERAK ,a iz koalicije HRAST – HKS Hrvoje Zekanović i Nikica Pendžer.

Gledajući imena iz oporbe koja ulaze u Gradsko vijeće nije teško predvidjeti da će sjednice Gradskog vijeća sigurno biti zanimljive i da poziciji odnosno izvršnoj vlasti neće biti lako u srazu s njima jer su se na protekloj predizbornoj kampanji pokazali kao njihovi oštri kritičari. no HDZ ipak može mirno spavati kada je riječ o donošenju odluka budući da prvi put imaju apsolutnu većinu od 13 vijećnika i ne ovise o drugima.

Iz kategorije: Vijesti