Datum objave: 12. Svibanj 2017

Žirjani imali korist od predizbornih nadmetanja-stigla im je vodonoscem pitka voda

Diana Ferić
Diana Ferić

Pitka voda koja je bila predmet nadmetanja između Antona Dobre, kandidata za zamjenika gradonačelnika Šibenika koalicije SDP-HSU-HSS i gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem sigla je prije dva dana na Žirje. Iz gradske uprave su priopćili da je vodonosac na Žirje isporučio vodu 10. svibnja 2017.g., nakon što je ovjerena lista korisnika od strane Mjesnog odbora. Trenutno se voda isporučuje kućanstvima iz postojeće vodospreme.

„U koordinaciji s Vodovodom, kao što smo i najavili, voda je stigla na Žirja,a ispitujemo i uzroke koji su doveli do situacije da su Žirjani uopće ostali bez vode. Ovakve situacije više se ne smiju ponavljati.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.
Također, vodovodna mreža na Žirju je sanirana, te se očekuje uredna vodoopskrba u idućem razdoblju. Nakon podjele dostavljene količine vode, vodonosac će obaviti novu isporuku na otoke.

Procedura isporuke vode na otoke Zlarin, Žirje i Kaprije je sljedeća: na zahtjev stanovništva otoka Žirja Vodovod Šibenik dostavlja narudžbu brodskom prijevozniku vodonoscu za prijevozom vode na otok. Vodonosac napuni vodospremu nakon čega se iz vodospreme vrši opskrba kućanstava. Osoba koja je zadužena za raspodjelu vode iz vodospreme izrađuje popis stanovnika kojima je voda isporučena a koji treba ovjeriti predsjednik Mjesnog odbora otoka.


 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: