Datum objave: 08. Svibanj 2017

Analiza kandidacijskih lista: Quo vadis SDP?

Diana Ferić
Diana Ferić

Kad bi se na nekim nezavisnim listama na lokalnim izborima do sada pojavila rodbinska imena, a bila je riječ o osobnim izletima nekih kandidata kao nositelja tih lista, to se toleriralo. Ali što kada na to pristaje najjača oporbena stranka SDP!?

Na listi za Gradsko vijeće Grada Šibenika SDP  je u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika, na čelu koje je odnedavno Ljubica Pravdić.  Na listi za  Gradsko vijeće ona je na  četvrtoj pozicii. To je prestižno mjesto, ako se zna da je to prvo nakon onih koji pretendiraju na mjesta gradonačelnika i njegove zamjenike. Uz nju je  na 12. mjestu  njezin sin Krešimir Pravdić.

Na Županijskoj listi je još gora situacija jer su na njoj ona, sin i  posinak Vinko Piližota. Kao što rekosmo na početku, da je riječ o nekoj zbrda-zdola sklepanoj listi ne bi to bilo čudo, događalo se i do sada , ali je nezamislivo da na takav nepotizam pristaje SDP koji u svojim redovima ima vrlo kvalitetne kadrove s kojima bi se itekako mogao ponositi. Budući da ih na listi nema, a nema ni njihovih reakcija, značili li to da su odustali od SDP –a ili se ne usude istupiti javno  pa se pitamo „Quo vadis SDP“!.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: