Datum objave: 27. Travanj 2017

Potpisan ugovor koji osigurava 84 milijuna kuna za izgradnju kampusa na Palacinu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić


Ugovor za financiranje studentskog kampusa na Palacinu vrijedan 84 milijuna kuna potpisan je danas u Vladi RH. Tom prigodom gradonačelnik Šibenika Željko Burić je izjavio:

„Projekt izgradnje studentskog kampusa na Palacinu nastavak je naših ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku. Nakon što smo pokrenuli prvi sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, jasno je da se stvorila potreba za proširenjem smještajnih kapaciteta, a potom i cjelokupne infrastrukture nužne za normalan život i učenje studenata. Naš cilj je mladima osigurati sve potrebne uvjete za studiranje i život u Šibeniku te nakon toga njihov ostanak u gradu, u kojem će moći raditi, zasnivati svoje obitelji i graditi domove. Kvalitetno obrazovanje jedan je od glavnih preduvjeta za to. Zahvaljujem svima koji su omogućili da ovaj projekt dobije financiranje. Danas je još jedan veliki dan za Šibenik i korak ka osnivanju samostalnog sveučilišta.Kada ovoj cifri pribrojim 10,5 milijuna kuna uloženih u Studij energetike, 9,5 milijuna kuna koji su uloženi u dogradnju zgrade Veleučilišta te 20 milijuna za projekt Holiwork, koji je nakon aplikacije prošao prvu fazu evaluacije, dolazimo do preko 120 milijuna kuna ulaganja u šibensko obrazovanje.“

Na potpisivanju ugovora bili su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabriela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i provedbu projekata Europske unije Tomislav Petric te dekanica Veleučilišta u Šibeniku Anita Grubišić.
,zaključio je Burić.

Grad Šibenik je s Veleučilištem i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je ovaj projekt u studenom prošle godine na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, u okviru Operativnog programa ' Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.'

Riječ je o kapitalnom objektu za smještaj, prehranu, učenje, rad i provođenje slobodnog vremena studenta na području Grada Šibenika. Prema idejnom projektu na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom s 332 kreveta. Kampus će imati i novih učionice, laboratorije i infrastrukturu namijenjenu za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Ukupna površina objekta je 7863,38 m2.

Projektom je predviđeno i uređenje restorana sa 100 sjedećih mjesta. U sve to bit će uloženo oko 84 milijuna kuna, a Europska unija će osigurati 79.680.00,00 kuna, priopćili su danas iz Ureda gradonačelnika Šibenika.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: