Datum objave: 27. Travanj 2017

Klima se hrvatska vlada:Plenković izbacuje tri MOST-ova ministra zbog glasanju o Mariću

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijer Andrej Plenković odbacio je na današnjoj sjednici hrvatske vlade sve prozivke na račun ministra financija Zdravka Marića sažete u zahtjevu SDP-a za njegovom smjenom. Trojica Mostovih članova Vlade glasali su protiv očitovanja Vlade o tom zahtjevu, što je bilo dovoljno Plenkoviću da donese odluku o njihovom razrješenju. Šef Mosta Božo Petrov najavio je izvanrednu konferenciju za medije u 12.45, piše tportal.

Pripremili smo očitovanje Vlade o sadržaju iznosi argumente na osnovi kojih Vlade ne prihvaća navode iz zahtjeva SDP-a te jasno i argumentirano odgovaramo na aluzije na sukob interesa ministra Marića, na njegovu ulogu o donošenju odluka HBOR-a. Također jasno govorimo da činjenica da je bio zaposlenik Agrokora, nije bio vlasnik, niti član uprave niti je pisao financijska izvješća Agrokora. Govorimo i o argumentima na navode da je kao državni tajnik dobio kredit Hrvatske poštanske banke', kazao je Plenković pritom se ironično osvrnuvši na aktivnosti šefa SDP-a Davora Bernardića.

'Njihov se doprinos svodi na selfije i promoviranje kiseloga zelja. Naša odgovornost je veća ozbiljnija i na puno višoj razini i nikada se ne bi uputili u polikantske izjave koje nimalo ne pridonose o kredibilitetu stranke o kojoj je riječ'.

Protiv ovog obrazloženja Vlade o Mariću glasao je i trojac Mosta. Iste sekunde nakon glasanja, Plenković je rekao da moli tajnicu da pripremi potrebne papire za njihov opoziv.
 

Iz kategorije: Vijesti