Datum objave: 27. Travanj 2017

Među nestalima u pomorskoj nesreći kod Dubrovnika i šibenski konobar Tomislav Belak

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi Šibenčanin, 27 – godišnji ugostiteljski radnik Tomislav Belak izgleda ipak je među četvero nestalih nakon jučerašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u kojoj su poginule tri osobe. Potraga je nastavljena i jutros , a na terenu su ekipe s nekoliko desetaka spasilaca. Plan je obići obje strane kanala pješke..

Gliser na koji je naletio brod dubrovačke Lučke kapetanije prevozio je radnike koji su uređivali jedan restoran na Šipanu i pripremali ga za otvaranje. Riječ je uglavnom o ljudima koji su privučeni visinom plaće došli tu raditi iz različitih dijelova Hrvatske pa se tako tu našao i Šibenčanin Tomislav Belaka koji je prije toga kao konobar radi u restoranima Fjaka i Zlatna Ribica na Brodarici. Riječ je o konobi Bowa koja je omiljena gastronomsko-turistička destinacija s obzirom na poziciju i ponudu, u koju tijekom ljeta svraćaju bogate i poznati ljudi pa je među bio i Andres Herrera, španjolski nogometni reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda.

Konoba Bowa je, kako piše Jutarnji list, za nekoliko dana trebala otvoriti svoja vrata u novom ruhu, na kojem su marljivo proteklih mjeseci radili neki od tragično preminulih.

Dodatno je cijelu Hrvatsku potresla priča o tomu da su na tom gliseru bili majka i sin, Jela i Daniel Kobaš iz Velike Gorice. Pedesetosmogodišnja Jela je odmah pronađena mrtva, a za Danielom se još traga. Jela je bila umirovljena radnica Konzuma koja je došla u Šipan pomoći sinu u pripremi te konobe u kojoj konobari. Htjela je raditi kao pomoćna kuharica. Drugi sin, koji živi u Velikoj Gorici, a o toj je havariji i obiteljskoj tragediji doznao na društvenim mrežama,  novinarima je ispričao kako se njegova majka Jela  nerado s posla i na posao vozila tim gumenjakom jer nije znala plivati i bilo joj je hladno, ali druge poveznice tim morskim putem sa Šipanom nema, prenosimo iz Jutarnjeg lista.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Vijesti