Datum objave: 17. Travanj 2017

Kome smeta imenovanje Petra Baranovića u Upravu splitskog Jadroplova

Diana Ferić
Diana Ferić

Splitski krugovi, ako je suditi po pisanju Slobodne Dalmacije, pobunili su se zbog toga što je  Šibenčanin Petar Baranović, diplomirani inženjer morskog ribarstvo predložena za člana uprave "Jadroplova". Predložila ga je država odnosno njezin ovlašteni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), ali i prije nego je taj prijedlog razmatrao Nadzorni odbor "Jadroplova" objavili su da Baranović neće proći jer da navodno ne ispunjava kriteriji za sastav uprave koje propisuje Statut kompanije.

Kapetan Čedo Petrina, predsjednik Nadzornog odbora Jadroplova ističe kao nema pojma odakle takve informacije budući da se Nadzorni odbor nije još niti sastao.
 

"Poznato mi je da je Petar Baranović predložen za člana Uprave, ali ne znam odakle informacije da neće proći jer još nismo taj prijedlog razmatrali. Čudno mi je da su ga razmotrila dva ministarstva i predložila CERP –u, a da navodno nema tražene uvjete. Poznato je da su u Splitu općenito nezadovoljni kadroviranjem u Jadroplovu jer da navodno nedostaju pomorski stručnjaci. No, imali su primjedbe i na moje imenovanje u Nadzorni odbor iako ispunjavam sve uvjete iako sam jedini ja kapetan“, ističe Čedo Petrina.

Petar Baranović  kaže kako ta haranga protiv njega ima svoj historijat i da nije iznenađen to što ga se dočekuje na nož. „Ja sam prije dvije godine, kao saborski zastupnik pokušao spriječiti čerečenje te firme koja je trebala doživjeti sudbinu naše "Slobodne plovidbe". Kada  je propadala "Slobodna plovidba bio sam mlad i nisam mogao ništa napraviti, ali sada mogu. Postavlja se pitanje kako su sa samo šest brodova u "Jadroplovu"  uspjeli napraviti tolike gubitke. Na tomu sam inzistirao i to je ostalo zabilježeno. Neću kriti da sam za  člana  uprave Jadroplova  predložen zahvaljujući korektoj suradnji Reformista i  hrvatske vlade, ali očito to nekome smeta. To nema veze sa mojom stručnom spremom. Ja sam inženjer ribarstva i na fakultetu sam imao i nautičke kolegije, a završio sam i srednju pomorsku školu", objašnjava Baranović.

 

Petar Baranović se, nakon što mu je prestao saborski mandat vratio svom prvotnom poslu ribara. Lovi ribu na svojoj kočarici i od toga živi.
 

Iz kategorije: Vijesti