Datum objave: 16. Ožujak 2017

Gradonačelnik u obilasku Ražina gdje se kućanstva konačno spajaju na sustav odvodnje

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Željko Burić u pratnji suradnika i predstavnika tvrtke Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik obišao je projekt izgradnje sustava odvodnje na području Ražina gdje je u tijeku spajanje kućanstva na nedavno izgrađeni sustav.

 

- Ovaj projekt je samo korak u smjeru spajanja svih kućanstava Grada Šibenika na sustav kolektora. Projekt se kreće u dobrom smjeru; u ovom trenutku spojeno je 30 posto kućanstava na području Ražina, a na sustav odvodnje je priključena i zona Podi - istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić te dodao da će Šibenik ovim projektom konačno riješiti urbane uvjete za gradske četvrti Ražine Gornje i Donje te Brodaricu, koje svoj razvoj temelje na turizmu.

 

Tehnički direktor Vodovoda i odvodnja d.o.o. Željko Štrkalj kazao je da se upravo radi na rješenju problematike desetak objekata koji se zbog specifičnosti terena na kojem se nalaze, nisu uspjeli spojiti na izgrađeni sustav.

 

Prva faza projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda te poboljšanja vodoopskrbnog sustava aglomeracije Šibenik vrijedna je7.803.542,13 eura, a investitor projekta je Vodovod i odvodnja Šibenik.

 


Druga faza projekta obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnju kanalizacijskog sustava naselja Brodarica, Krapanj, Jadrtovac i Zablaće. Dobivene su sve pravomoćne građevinske dozvole, a u tijeku je rješavanje imovinsko – pravnih odnosa i priprema aplikacije projekta za financiranje iz sredstava EU fondova, te izrada natječajne dokumentacije.

 


Ukupna vrijednost svih objekata II faze procjenjuje se na 283 milijuna kn i u cijelosti se aplicira za sufinanciranje sredstvima strukturnih fondova EU.

 

Trenutno su na području grada Šibenika u fazi izgradnje i projekti: ''Rekonstrukcija sustava odvodnje i vodovodne mreže - dionica Poljana'' te ''Vodoopskrba naselja Konobe – Brnjača; Vodosprema Konobe, pristupni put i cjevovodi''.
 

Iz kategorije: Vijesti