Datum objave: 15. Ožujak 2017

Svein Thomsen, norveški stručnjak za 3D modeliranje, 'rasprodao' radionice u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu suradnje Grada Šibenika i Kraljevine Norveške, danas je u prostorijama Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora započela dvodnevna radionica 3D modeliranja u AutoCAD-u. Radionicu vodi jedan od glavnih norveških stručnjaka za 3D modeliranje Svein Thomsen.

 

Radionica je namijenjena studentima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, a za sudjelovanje su se javili gotovo svi studenti prve i druge godine. Studente i predavača, Sveina Thomsena, uvodno je pozdravio gradonačelnik Željko Burić.

 

- Grad Šibenik svoj razvoj temelji na suradnji s vama, mladim i aktivnim sugrađanima, koji svoja znanja i iskustva gradite radom s modernim tehnologijama. Siguran sam da će vam i ovo iskustvo biti korisno u daljnjem učenju i radu, a Grad će i u budućnosti nastaviti ulagati u razvoj novih studijskih programa u Šibeniku, kao i u modernu infrastrukturu sa svrhom poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta - istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, pohvalivši velik interes studenata za sudjelovanje na radionici.

 

Zbog velikog interesa i ograničenog broja mjesta već je organiziran i drugi termin radionice krajem lipnja, koji je također već popunjen.

 

Svein Thomsen iz norveške tvrtke CAD consult, ovlašteni je AutoCAD predavač s više od 30 godina iskustva rada u AutoCadu, a dosad je njegove edukacije završilo više od 10 tisuća studenata diljem Europe. AutoCaD je inače najpoznatiji i najrašireniji svjetski računalni program za tehničko crtanje u dvije i tri dimenzije, a prema riječima Sveina Thomsena, osobe koje ovladaju ovim softwareom mogu se bez problema zaposliti bilo gdje u svijetu.

 

Zahvaljujući ovoj radionici u kompjuterski laboratorij Studija energetike besplatno je instalirana najnovija inačica AutoCAD software na svih 25 računala.

 

Šibenska će radionica prije svega biti namijenjena osnovama 3D modeliranja i pružit će polaznicima osnovna znanja o izradi računalnih 3D modela. Radionicu financira Grad Šibenik, a za polaznike je potpuno besplatna.
 

Iz kategorije: Vijesti