Datum objave: 08. Ožujak 2017

Šibenski Socijaldemokrati: Prava žena ugrožava i ograničava država koja za nas čini toliko malo

Šibenik News
Šibenik News

Podijeli cvijeća u povodu Međunarodnog dana žena u Šibeniku pridružit će se i SDP. Gdje i tko donosimu priopćenju stranke koje prenosimo u cijelosti.

 

Uz Međunarodni dan žena – 8. ožujka, podsjećamo kako se ljudska prava žena, naš osobni i tjelesni integritet, kao i pravo da autonomno odlučujemo o vlastitu tijelu, ovih dana u Hrvatskoj iznova dovode u pitanje.

 

Prava žena u Hrvatskoj ugrožena su na radnome mjestu, gdje smo potplaćene i manje vrednovane od muškaraca, gdje smo žrtve seksualnog uznemiravanja i ekonomskog iskorištavanja.


Prava žena ugrožena su u obiteljima, gdje smo izložene svakovrsnom nasilju, od emocionalnih ucjena, preko verbalnog, fizičkog, psihičkog, seksualnog, sve do ekonomskog.

 

Prava žena ugrožava i ograničava država, koja za nas čini toliko malo, okreće glavu od problema i žene okrivljuje za njihov težak položaj. Žene su izložene strukturnom nasilju, a naš se status, kako u Hrvatskoj, tako i globalno, može unaprijediti samo promjenom ekonomske paradigme, politikama zaštite okoliša i održivog razvoja te nedvosmislenom promocijom rodne ravnopravnosti, ekonomske i socijalne jednakosti, sigurnosti i mira.

 

Obilježavajući Međunarodni dan žena, 8. ožujak, članovi SDP-a Šibenik, na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem i kandidatom SDP-a za gradonačelnika Šibenika, Josipom Živkovićem, kao i svake godine, dijelit će cvijeće sugrađankama čestitajući im Dan žena.

 

Podjela cvijeća biti će u srijedu, 8. ožujka 2017. godine, u 10:30 sati, na šibenskoj Poljani.
 

Iz kategorije: Vijesti