Datum objave: 08. Ožujak 2017

Proslava 8. marta: Danima unaprijed rasprodane rezervacije u restoranima, pizzerijama

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, pojedini ugostitelji u Šibeniku zadovoljno trljaju ruke. Važnost 8. marta kojim se obilježava više od stoljeća da su žene javno ustale za svoja ekonomska, politička i društvena prava varira ovisno o stanju duha u zemlji. Paralelno s tim raste ili pada potražnja za slavljeničkim večerama što se pokazalo na primjeru Krešimirovog grada.


Poznati ugostiteljski objekt Atrium prestao je primati rezervacije za večere još prošlog vikenda, a večeras će ugostiti oko 300 gostiju, mahom žene, njihove prijateljice, kolegice, sestre...

 

- Definitivno smo se iznenadili s obzirom da ove godine Dan žena spada na radni dan i sredinom tjedna. Ali imam jako dobar odaziv. Čak smo se i preko radija zahvalila svima koji dolaze na večeru - kazali su nam iz Atriuma, gdje će za žene pjevati Bosutski bećari.


Rasprodan je i restoran - pizzeria Gastro Italiano u Podsolarskom nedaleko Šibenika.

 

- Da imamo još ovoliko mjesta, bilo bi malo - ne kriju zadovoljstvo potražnjom, dodajući:

 

- Imamo dvije ture, 150 rezervacija, a i prošle godine smo jednako radili. Uglavnom su to sve žene , nema muških - kažu nam iz Gastro Italiana, gdje će se pak za atmosferu pobrinuti glazbeni domaćini, trio Don Carlos.

 

Neke restorane, pizzerije i ostale ugostiteljske objekte žensko slavlje tek očekuje za vikend s obzirom da ima onih koji su odustali od proslave usred radnog tjedna. 


Međutim, ima i onih koji su s godinama odustali od organizacije prigodnih večera u povodu Međunarodnog dana žena, a jedan od njih je konoba Bulin. Pokušali jesu, ali u tim godinama nije bilo interesa koji bi isplatio organizaciju.


Sve u svemu, žene će se večeras počastiti - zasluženo jer sutradan ih čekaju stare borbe, ista nadanja. 

Iz kategorije: Vijesti