Sidebar Menu

Datum objave: 07. Ožujak 2017

Edukacija o bolestima bubrega u Šibeniku: Građanima će se mjeriti tlak i težina

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji Hrvatskog društva za nefrologiju dijalizu i transplantaciju (HDNDT) u Šibeniku će se i ove godine, obilježiti Dan bubrega, koji se na svjetskoj razini, održava drugog četvrtka u ožujku.

 

Aktivnosti će se održati na Trgu kralja Držislava, ispred zgrade kazališta, 9. ožujka,  u vremenu od 12 do 14 sati, a koje će imati za cilj edukaciju zainteresiranih građana. 

 

U akciju će se uključiti više medicinske sestre i liječnici Internog odjela - Nefrologije i dijalize.

 

Kako je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana bubrega „Debljina i kronična bolest bubrega“, pored edukacije, planira se i mjerenje arterijskog tlaka i tjelesne težine. Građani sa višim vrijednostima arterijskog tlaka i prekomjernom tjelesnom težinom dobit će uputu od liječnika o dijetnim i TH mjerama.

 

Zadnjih godina bilježi se sve veća učestalost bubrežnih bolesti, a epidemiološki podaci pokazuju da 10 posto odrasle svjetske populacije ima neki oblik bubrežne bolesti. Svrha obilježavanja ovog dana je osvijestiti ovu činjenicu, te na vrijeme postaviti dijagnozu bolesti i započeti s liječenjem.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam