Sidebar Menu

Datum objave: 07. Ožujak 2017

Prema Indeksu bijede: Hrvatska 12. ekonomski najjadnija zemlja na svijetu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Utjecajni američki portal Bloomberg objavio je tzv.  Misery Index (Indeks bijede) za 2017.. Riječ je o listi zemalja koje u ovoj godini očekuju mizernu ekonomsku situaciju i budućnost Hrvatske nije blistava.

 

Na prvom je mjestu, treću godinu zaredom, Venezuela, dok se Hrvatska našla na 12. mjestu, četiri mjesta bolje stoji od susjedne Srbije. 

 

- Ako je 2016. bila godina političkih šokova, onda ćemo ove godine saznati kako su oni utjecali na globalnu ekonomiju - piše Bloomberg o Indeksu bijede, listi na kojoj najbolje kotira egzotični Tajland. 

 

 

Hrvatska je  na 12. mjestu Bloombergova Indeksa bijede s 13,7 bodova, a to je lošiji rezultat u odnosu na prošlu godinu za 0,1 posto. S druge strane, Hrvatska nije ekonomski najjadnija članica Europske Unije. Naime, Grčka se sa 23,2 boda smjestila na četvrtom mjestu Bloombergove, dok je na šestom mjestu Španjolska sa 19,6 bodova.

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.