Sidebar Menu

Datum objave: 03. Ožujak 2017

Gradonačelnik Burić pri obilasku gradilišta: Ulaganje u sva naselja prioritet je gradske uprave

Šibenik News
Šibenik News

Uoči priprema za nadolazeću turističku sezonu gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima obišao je mjesta realizacije dvaju projekata i to projekt uređenja pristupne prometnice koja vodi do glavnog ulaza u NP Krka na Lozovcu, potom i projekt uređenja biciklističke staze Lozovac - Gradina - Konjevrate – Gornji Krnići.


Obilasku je nazočio i aktualni ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Krka, Krešimir Šakić.


- Ulaganje u sva naselja na čitavom administrativnom području grada Šibenika prioritet je ove gradske uprave. Tome svjedoče i aktualni radovi na uređenju prometnice na ulazu u NP Krka te završeni projekt uređenja biciklističke staze Lozovac-Gradina-Konjevrate-Gornji Krnići, koja će značajno doprinijeti razvoju turizma u ovom dijelu grada - kazao je gradonačelnik Burić prilikom obilaska ova dva projekta u Lozovcu.

 

Biciklistička staza duga šest kilometara potpuno je uređena i spremna za dolazak prvih biciklista, rekreativaca i ostalih izletnika i prije početka same turističke sezone.

 

- Pojmovi turizma i turističkih sadržaja se u ljetnim mjesecima isključivo vežu uz obalna područja i gradske četvrti koje gravitiraju moru. No, mi u gradskoj upravi želimo turistički razvijati cjelokupno administrativno područje Šibenika, što uključuje niz naših mjesta u unutrašnjosti. Stoga ulažemo u projekte poput ove biciklističke staze koja se proteže kroz čak četiri gradska naselja. Obogaćivanje turističke ponude navedenog područja privući će veći broj posjetitelja te popuniti smještajne kapacitete okolnih mjesta koja nemaju izlaz na more - istaknuo je gradonačelnik.

 

Grad Šibenik ovaj projekt prijavio je na natječaj Hrvatske turističke zajednice te uspješno povukao 110.000 kuna bespovratnih sredstava, a sklopljen je sporazum o zajedničkom financiranju i s JU Nacionalni park „Krka“ koji je osigurala 255 tisuća kuna.

 

U punom su jeku i radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Šibenika, od restorana Atrium do ulaza NP ‘Krka’ na Lozovcu.

 

- Uređenjem ove prometnice do početka turističke sezone poboljšat će se prihvat i sigurnost posjetitelja Nacionalnog parka Krka, kao i stanovnika okolnih područja. Projekt obuhvaća radove proširenja kolnika, postavljanje rasvjete, uređenje nogostupa te biciklističku stazu uz prometnicu - kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 4.254.746,20 kn od čega Grad Šibenik financira 1.000.000 kn, a razliku sredstava osigurava JU „NP Krka“.


- Pristupna cesta uz sam ulaz u Nacionalni park Krka do sada nije bila adekvatna za prihvat velikog broja ljudi. Uređenjem ove ceste rješava se ne samo prometni problem već se i na reprezentativni način Krka približava posjetiteljima - kazao je ravnatelj Nacionalnog parka „Krka“ Krešimir Šakić.

 

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako se Lozovac sve više turistički budi, broj smještajnih kapaciteta raste, a samo prošle godine na tom je području ostvareno oko 36.000 noćenja.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.