Datum objave: 02. Ožujak 2017

Primoštenski cammino: Petrina u suradnji s partnerima iz Italija razvija vjerski turizam

Šibenik News
Šibenik News

U uredu načelnika Općine Primošten, Stipe Petrine održan je sastanak između predstavnika primoštenske općine te članova Distretto Culturale Evoluto 'I Cammini Lauretani' i Trgovačke komore u Anconi u Italiji koji je završio obilaskom brda Gaj ponad Primoštena na kojemu se gradi spomenik Gospi od Loreta.


Na sastanku održanom u srijedu, 1. ožujka, definirali su se načini suradnje u svrhu razvoja projekta 'I Cammini Lauretani' na međunarodnom nivou, naslanjajući se na program Europski kulturni itinerar Europskog vijeća.

 


- Općina Primošten svojim gostima prikazala je stupanj razvoja projekta realizacije spomenika "Gospe od Loreta" koji je u završnoj fazi izgradnji. Takav projekt jedinstven je u Hrvatskoj, ali i šire. Za taj projekt iskazan je značajan interes i odobravanje, a svoj "blagoslov" dala je Sveta Stolica odnosno Papa Franjo – obavijestili su iz Općine, dodajući:

 

- Na današnjem sastanku se utvrdila potreba razvoja teme "I Cammini Lauretani", koji je već dio protokola o suradnji potpisanog u Loretu u listopadu 2016. Također je proučena dokumentacija projekta "Interreg Italia Hrvatska 2014-2020. kao i projekta za Jadransko Jonsku regiju, pozitivno je ocijenjena moguća suradnja na projektu čiji je cilj promocija gore navedenog projekta povezujući vjerske lokacije Svete Marijine Kuće u Loretu, smještene kako u Italiji tako i u Hrvatskoj, te u kontekstu većeg razvoja vjerskog turizma kao oblika održivog turizma – zaključuju.

 

Iz kategorije: Vijesti