Datum objave: 20. Veljača 2017

Prijavljene navodne makinacije s ulaznicama u NP Kornati i milijunski gubitak

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog malverzacija s ulaznicama u Nacionalni park Kornati, protiv više osoba kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i Uskoku podnio je Josip Zanze, ravnatelj Javne ustanove NP Kornati, prenosimo s jutarnjeg.hr

 

- Riječ je o kaznenom djelu prodaje lažnih ulaznica, kojim je naša javna ustanova oštećena za više stotina tisuća kuna – kratko nam je kazao Josip Zanze, dodajući kako zbog pokrenute kriminalističke istrage ne može govoriti o pojedinostima.

 

Neslužbeno pak, doznajemo, da se navodno ovim prljavim poslom bavilo nekoliko sezonskih zaposlenika s područja Murtera i susjednih općina, a koji su na radnom mjestu recepcionara u ovom nacionalnom parku preko ljeta bili zaposeni od pet do 17 godina. Naime, riječ je o recepcionarima koji u motornim gumenjacima obilaze uvale po Kornatima te gostima, odnosno vlasnicima jahti, glisera i drugi plovila naplaćuju dnevne ulaznice po dužini broda. Sumnja se da su više godina umjesto originalnih ulaznica NP Kornati, gostima masovno davali lažne ulaznice, a novac stavljali u svoje džepove.

 

Također, neslužbeno doznajemo da je prijevaru otkrila interna kontrola parka nakon što je prošlog ljeta uveden elektronski sustav kontrole naplate.

- Krajem prošlog tjedna izviještena sam da postoji osnovana sumnja počinjenog kaznenog djela koji je naša ustanova oštećena za veliki iznos. U tijeku je intenzivna kriminalistička istraga - kazala je Anita Babačić, predsjednica Upravnog vijeća NP Kornati.
Od Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske doznajemo da istragu u ovom slučaju vodi USKOK.

 

Iz kategorije: Vijesti