Datum objave: 20. Veljača 2017

Horvatinčić sa sebe skida krivnju za smrt talijanskog para, sutkinja Šupe žestoko po novinarima

Šibenik News
Šibenik News

Početak ponovljenog suđenja Tomi Horvatinčiću (70) na Općinskom sudu u Šibeniku, optuženog za izazivanje pomorske nesreće 16. kolovoza 2011. godine u kojoj su na svojoj jedrilici poginuli talijanski supružnici Francesko i Marinella Salpietro, neočekivano i na nekonvencionalan način obilježila je sutkinja Maja Šupe. Tijekom ovog novog sudskog postupka, ona se žestoko obrušile na novinare u sudnici, izvještava Jutarnji list sa današnjeg suđenja zagrebačkom poduzetniku u Šibeniku.

 

- U ovom sudskom predmetu kao sutkinja izložena sam nezapamćenom medijskom linču. Novinari su me proglasili najkorumpiranijom sutkinjom u državi, kroz medije me se optužuje da sam u ovom sudskom slučaju s nekim podijelila milijun eura. Mojom osobom bave se televizijske kuće i raznorazni portali i izmišljaju svašta o meni. Sa ovog sudskog postupka izvještavalo se neobjektivno i novinari se uglavnom nisu bavili pravnim činjenicama. Sve to se događa jer vi novinari koji pratite ovo suđenje, niste educirani i ne poznajete odredbe Zakona o kaznenom postupku. Novinari i medijske kuće nemaju pravo da procjenjuju moje donesene sudske presude. Za svoj rad odgovorna sam isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa – redala je u sudnici rečenice sutkinja Maja Šupe, ne navodeći novinarska imena i medije, koji po njezinom mišljenju, ne odrađuju svoj posao na 'profesionalan način'.

 

Inače, na početku ovog novog suđenja, optuženi Tomo Horvatinčić ponovno je kazao da se ne osjeća krivim zbog pogibije talijanskog bračnog para.

 

- Još jednom izražavam svoje žaljenje zbog ove pomorske nesreće i duboku sućut djeci poginulih Talijana. Teško mi je što ovaj sudski postupak ulazi u šestu godinu. Pokušao sam se u više navrata nagoditi sa obitelji da ih novčano obeštetim, ali to do sada nije došlo do konkretnog dogovora – rekao je na početku suđenja Tomo Horvatinčić.

 

Horvatinčićevi navodi oko isplate odštete izazvali su reakcija zagrebačkog odvjetnika Ognjena Frangeša, opunomoćenika obitelji Salpietro.

 

- Okrivljenik ne govori istinu, ona je posve drugačija. On je usmeno i teatralno obećao djeci poginulih isplatu odštete od milijun eura, ali je tu obvezu prenio na policu osiguranja plovila. Dakle, on je uputio obitelj Salpietro da se nagode s njegovim osiguravateljem, a od svoje imovine ništa nije ponudio. Usput, okrivljenik je svog osiguravatelja izvijestio da je za pomorsku nesreću nije kriv on, nego poginuli Talijani, te je na taj način zabranio isplatu bilo kakve naknade – rekao je odvjetnik Frangeš.

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti