Datum objave: 04. Veljača 2017

Citirajući Teslu, Marko Jelić optužio Josipu Rimac za krađu slogana

Šibenik News
Šibenik News

Malo je vremena trebalo proći otkako je Josipa Rimac najavila kandidaturu za mjesto gradonačelnice Knina na idućim lokalnim izborima u svibnju ove godine do prve reakcije.

 

Rekacija se ne odnosi konkretno na njenu kandidaturu već dio iz teksta kojim se istu najavila na društvenoj mreži. Reagirao je Marko Jelić, jedan od kanidata na fotelju gradonačelnika Zvonimirovog grada i nekadašnji dekan tamošnjeg Veleučilišta Marko Marulić.

 

Dakako, putem društvene mreže. 

 

- Nisam imao namjeru reagirati i ne želim komentirati protukandidate koji se natječu ili će se natjecati za gradonačelničko mjesto u gradu Kninu, no s obzirom da sam prije koji dan podijelio objavu na kojoj je bila jedna uzrečica najvećeg ljudskog uma u povijesti Nikole Tesle, sina ove naše domovine, u kojem on kaže: „Nije mi žao što drugi kradu moje ideje, nego mi je žao što nemaju svoje.“ Smatram se dužnim, a slijedom tih vizionarskih riječi, nešto napisati - riječi su kojima Jelić započinje podužu objavu na svom Facebook profilu.

 

- Naime, tijekom prosinca 2016. godine nas šesnaest ljudi koji vole Knin je odlučilo osnovati Udrugu kojoj smo dali ime ŽIVIM(O) KNIN, istu smo osnovali 28. prosinca 2016.g. te sam osobno podnio zahtjev za registraciju 30. prosinca 2016. i ta je udruga registrirana pri Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji 26. siječnja 2017. Udruzi su osim nas osnivača, među kojima su četiri doktora znanosti, potporu pružili (do ovog trenutka) još devet doktora znanosti iz čitave RH - piše Jelić, dodajući u nastavku kako je o svojoj kandidaturu izvjestio i Josipu Rimac u prosincu prošle godine.

 

Najavio joj je, navodi, osnivanje udruge pod nazivom Živimo Knin.

 

- Stoga je ona, kao osoba koja je upotrijebila taj slogan, prilikom isticanja svoje kandidature 03. veljače 2017. već bila upoznata da ja kao njen protukandidat sam ujedno i jedan od osnivača te aktualni predsjednik istoimene Udruge. Također, pri mojoj objavi kandidature (dana 14. siječnja 2017.) na portalu http://www.feral.news/intervju-marko-jelic-da-kandidirat-c…/ kažem slijedeće: „Znam da ja to mogu i znam da zajedno to možemo jer ja uistinu živim Knin“ - piše Jelić, te nastavlja,

 

- Smatram se počašćenim što mi jedan protukandidat preuzima geslo jer obično preuzimate ono što vrijedi, a zanemarujete ili odbacujete ono što ne vrijedi. Uistinu mi nije problem izraziti svoju ljubav i predanost Kninu i nekim drugim riječima, zato što ga volim i ŽIVIM svim svojim bićem - poručuje jedan od kandidata za mjesto gradonačelnik Knina. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti