Datum objave: 03. Veljača 2017

Nastavlja se obnova tvrđave sv. Mihovila zahvaljujući, ponovno, europskom novcu

Šibenik News
Šibenik News

Cisterna na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku obnovit će se europskim novcem budući da je projekt Fortress (Re)Invented jedan od pet projekata koji će se financirati iz Interrega IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020..

 

Projekt je u lipnju prijavio tadašnji Odjel za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava pri Muzeju Grada Šibenika. Partneri u projektu su Općina Klis, Opština Herceg Novi i Muzej grada Zenice.

 

Projekt Fortress (Re)Invented, partnerstvo tvrđava s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore (Šibenik – Klis – Zenica – Herceg Novi), planira urediti dijelove povijesnih spomenika – muzejske postave prikazati modernim tehnologijama i potaknuti nove verzije i vizije kulturnog turizma, s čim je već počela šibenska Tvrđava Barone.

 

Za dodjelu sredstava u Tematskom prioritetu 3 - Doprinošenje razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine ukupno je prijavljeno 37 projekata. Projekt Fortress (Re)Invented našao se među pet odabranih za financiranje.

 

Odobrenim sredstvima se u cisternama tvrđave sv. Mihovila, jedinstvenim povijesnim prostorima, planira projekt kulturnog 3D mappinga, koji će posjetiteljima omogućiti da na sasvim poseban način prožive povijest, sadašnjost i budućnost Šibenika. Ukupna vrijednost projekta je oko deset milijuna kuna.


U narednim danima odabrani kandidati očekuju službeni dopis Joint Monitoring Committee (JMC) u kojem će saznati detalje vezano za odobrena sredstva.
 

Iz kategorije: Vijesti