Datum objave: 30. Siječanj 2017

Tribina 'Prostorno planiranje između javnih i poslovno – političkih interesa'

Šibenik News
Šibenik News

Udruga Tris i Kuća ljudskih prava organiziraju tribinu pod nazivom 'Prostorno planiranje između javnih i poslovno – političkih interesa'.

 

Tribina će se održati u srijedu, 1. veljače, u 18 sati. U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku razgovarat će se o prostoru kao jednom od najznačajnijih resursa kojima kao društvo još uvijek raspolažemo.

 

- Prostorno-planska regulativa i njeno poštivanje stoga su ključan čimbenik naše zajedničke budućnosti. No, treba li se ona mijenjati ad hoc, ovisno o trenutnim potrebama potencijalnih investitora ili političkih interesnih skupina? Ili je obveza svih koji odlučuju o namjeni korištenju, odnosno zaštiti prostora, poštivati Strategiju razvoja kao ključni dokument na kojemu počivaju planski dokumenti i odgovorno, u ime općeg dobra, raspolagati prostorom? Na ta i druga bitna pitanja pokušat će odgovoriti sudionici javne tribine – poručuju organizatori.

 


Sudionici tribine su Diana Magdić, sociologinja, aktivna u splitskoj Udruzi Teserakt, koja na terenu zagovara demokratizaciju planerskih procesa i interdisciplinaran pristup prostornim problemima, Dragan Žuvela, predsjednik Društva arhitekata Split, Dario Crnogaća, predsjednik Društva arhitekata Šibenik, Dražen Hofman (GONG), koji će govoriti o mogućnostima građana da utječu na prostorno - planske dokumente te predstavnici Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3