Datum objave: 27. Siječanj 2017

Sreća pomaže hrabre: Kuharica 'Zdravo i slasno bez glutena' Helene Jakoliš - rasprodana

Šibenik News
Šibenik News

Dana 18. listopada prošle godine, Helena Jakoliš održala je promociju svoje prve kuharice 'Zdravo i slasno bez glutena' u Šibeniku. Nedugo prije toga, kuharica je izašla iz tiska, a samo tri mjeseca kasnije ta ista knjiga recepata s potpisom hrabre Helene u cjelosti je rasprodana.

 

Tom lijepom novošću, Helena se pohvalila putem svog istoimenog bloga Zdravo i slasno.

 

- Dragi svi, s vama bih htjela podijeliti predivnu vijest i zahvaliti se na povjerenju i potpori svih ovih godina. Hvala vam od srca što ste od samih početaka vjerovali u mene , hvala vam na dobroti i ohrabrenju te veliko hvala što ste pomogli u ostvarenju mog sna. Prva naklada kuharice Zdravo i slasno bez glutena je RASPRODANA u samo 3 i pol mjeseca - pohvalila se Helena.

 

Helenin uspjeh tim je već kad se uzmu u obzir zdravstvene strahote kroz koje je godinama prolazila prije nego što joj je dijagnosticirana celijaklija. Helena nije poklekla ni trenutka prilikom liječenja, a danas svoje znanje i iskustvo rado dijeli s drugima kojima je pomoć potrebna. Kuharica 'Zdravo i slasno bez glutena' jedan je od oblika pomoći drugima što su mnogi prepoznali.

 

- To je dokaz da prehrana unatoč poteškoćama može biti zdrava i slasna, te da za mene ne postoje prepreke. Iza mene je punih 7 godina borbe, podjele između tanke linije života i smrti, 10 teških dijagnoza do onog dana kada je konačno nađen uzrok svih tegoba- celijakija podmukla autoimuna bolest s 1000 lica. Taj dan sam iz tunela punog tame, ugledala malu zraku svjetlosti i proslavila novo rođenje - još je jednom priznala hrabra djevojka u kojoj su mnogi zasigurno pronašli i inspiraciju i vjeru u život. 

 

- Svoju bolest nisam prihvatila kao bolest, nego kao doživotnu prijateljicu. Promijenila sam način razmišljala kao i prehranu te sam se kompletno posvetila svome ozdravljenju, ali i pomaganju tisućama oboljelih. Sreća i radost koju sam unijela u srca oboljelih je produžila moj život za još nekoliko godina, te ispunila moje srce i dušu. Jer nema veće istinske sreće od sreće svojih voljenih ali i mnogih oboljelih. Svoju ljubav prema zdravoj ishrani sam počela provoditi i na radnom mjestu u Farmacia specijaliziranoj prodavaonici što me je dodatno ispunilo te veliko hvala mom poslodavcu - piše Helena, dodajući: 

 

- Nakon 7 godina življenja u drugome gradu vratila sam se u svoj rodni grad i uživam u toplini svoje obitelji. Hvala mojim dragim sponzorima koji su mi pomogli u ostvarenju sna, kao i mojoj drugoj obitelji- mojoj grupi Bezglutenski recepti koji su me potakli na pisanje ove knjige. Veliko i jedno od najvećih hvala ide i mojoj dragoj suizdavačici Aniti Šupe, jednoj divnoj ženi ogromnog srca i tople duše koja je vjerovala u mene i pomogla mi u ostvarenju mog sna. Zahvalna sam na svakome novom danu i danu su moje misli pune ljubavi, nade , zahvalnosti i hrabrosti - zaključuje ova zaista iznima djevojka. 

Iz kategorije: Vijesti