Datum objave: 27. Siječanj 2017

France Press piše o Šibeniku, Antifa Belamariću poručuje: Bravo majstore!

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Vijest o naprasnom prekidanju putujuće edukativne izložbe HERMES-a 'Anna Frank: Prošlost za sadašnjost'  za što je 'zaslužan' Josip Belamarić, ravnatelj Tehničke škole u Šibeniku, gdje je izložba trebala biti od 17. siječnja do 10. veljače, polako, ali sigurno obilazi cijeli svijet. Jedna od najvećih svjetskih novinskih agencija France Press na svojoj je internetskoj stranici objavila vijest o sramotnom potezu ravnatelja koji, doduše, pozdravlja dio Šibenčana, ako ćemo suditi po komentarima podrške Belamariću objavljenim na društvenim mrežama.

 

O ovom potezu službeno se nisu oglasili ni Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, ni Goran Pauk, župan šibensko - kninski, pa smo ih jutros zatražili, no zato, u međuvremenu, to jesu učinili predstavnici The Simon Wiesenthal Centra, židovska međunarodna nevladina organizacija sa sjedištem u Los Angelesu kao i brojni europski mediji.

 

Na današnji dan, 27. siječnja, diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, a isti će se obilježiti prigodnim programom i u Šibeniku. Spomenuti datum izabran je jer su tog dana 1945. godine članovi Crvene armije, iz koncentracijskog logora Auschwitzs u Poljskoj, oslobodili 7.500 zatvorenika koji su preživjeli strahote Drugog svjetskog rata u logoru koji je bio istoznačnica pakla na Zemlji.

 

O Belamarićevom postupku gradske ili županijske vlasti nisu rekle ništa, a najglasnije su bile antifašističke skupine posebice Antifa Šibenik čiji su se članovi očitovali i o pisanju France Pressa o nesretnim događajima u Šibeniku.

 

- Belamarić je već zaslužija nagradu za počanog građanina grada Šibenika dovuka nas je na svjetske naslovnice s ovim gnjusnim potezom. Treća najveća novinska agencija na svitu Agence France-Presse je objavila vijest o Šibeniku.
Bravo majstore! - poručili su članovi Antife Šibenik na društvenoj mreži Facebook.

Iz kategorije: Vijesti