Sidebar Menu

Datum objave: 24. Siječanj 2017

Ima li hrabrih:Najniža temperatura mora izmjerena je na plaži Banj

Šibenik News
Šibenik News

Ima li hrabrih? Je li netko za kupanje? Naime, prema mjerenjima Šibenik Meteo tima temperatura mora u siječnu ove godine veoma niska. Prikupljene informacije na nekoliko mjesta na obali pokazuje gibanje temperatura od 4 do 12 stupnjeva.

 

Najhladnije je u Šibeniku gdje je izmjereno 4.9 stupnjeva, najtoplije izmjerena temperatura je južnije, u moru kod otoka Krapnja te u Rogoznici i to 11.7. Skradinska obala nudi češće hladniju nego topliju rijeku Krku gdje su sonde Šibenik Meteo tima izmjerile 6.1 stupanj. 

 

 

Stanovnicima Sibira i jednako hladnih predjela Zemlje temperature možda i nisu niske da se ne bi obanjali. Međutim, čovjeku naviknutom na toplu mediteransku zimu ne ada ni na pamet ovih siječanjskih dana iti utočati noge na Banju. 

 

Naslovna fotografija: Mladen Slavica, 75-godišnjak, najstariji kupač ovogodišnjeg novogodišnjek kupanja na Banju 1. siječnja kada je temperatura mora iznosila 7 stupnjeva

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.