Datum objave: 20. Siječanj 2017

Započelo uređenje pristupnih cesta prema glavnom ulazu u Nacionalni park Krka

Šibenik News
Šibenik News

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ započela je s uređenjem pristupnih prometnica prema glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“ na Lozovcu i Skradinskom buku u prosincu prošle godine.

 

- Zbog očuvane prirode i kulturnopovijesne baštine i održivog razvoja broj posjetitelja u NP „Krka“ kontinuirano raste i donosi određena povećanja prihoda. Sretni smo što dio uprihodovanih sredstava možemo, između ostalog, uložiti u poboljšanje ili gradnju nove infrastrukture u Parku, koja doprinosi raznovrsnijem i uvijek kvalitetnijem prihvatu posjetitelja. Posebno je to važno na najfrekventnijim mjestima kao što su to pristup ulazu Lozovac i prometnica od Lozovca do Skradinskog buka - naglasio je mr. sc. Krešimir Šakić, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

 

Izvođenju građevinskih radova na rekonstrukciji ceste i proširenju kolničkog traka od Lozovca do Skradinskog buka u dužini od 4 km pristupilo se zbog dotrajalosti gornjeg sloja ceste i poteškoća u mimoilaženju. JU „Nacionalni park Krka“ radove financira vlastitim sredstvima u iznosu od 3.193.735,27 kuna. Rok za izvođenje radova je šezdeset dana za vrijeme kojih je jedna trasa ceste uvijek slobodna za prometovanje.

 

Istovremeno su započeli i radovi na rekonstrukciji nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Šibenika, bivše županijske ceste ŽC 6090 dionica D 56 – NP „Krka“ (od restorana Atrium do ulaza NP „Krka“ na Lozovcu). Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 4.254.746,20 kn od čega Grad Šibenik financira 1.000.000 kn, a razliku sredstava osigurat će JU „NP Krka“.

- k za izvođenje radova je devedeset kalendarskih dana, a projekt obuhvaća radove proširenja kolnika, postavljanje rasvjete, uređenje nogostupa i biciklističke staze, ublažavanje krivina. Projekt uređenja prometnica poboljšat će prihvat i sigurnost posjetitelja Nacionalnog parka „Krka“ ali i stanovnika okolnih područja -  kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr. sc. Danijel Mileta
 

Iz kategorije: Vijesti