Datum objave: 20. Siječanj 2017

Nenad Stazić u Saboru zatražio hitnu smjenu ravnatelja Tehničke škole Josipa Belamarića

Diana Ferić
Diana Ferić

 Nenad Stazić, saborski zastupnik SDP -a  traži sankcije zbog slučaja zatvaranja Izložbe  "Anna Frank - povijest za sadašnjost" . Na današnjoj sjednici Sabora kazao je  kako je prošlo manje od 24 sata od otvaranja pa do zatvaranja međunarodne izložbe o Ani Frank u Tehničkoj školi u Šibeniku. Istaknuo je kako je razlog zatvaranja odbijanje ravnatelja te škole Belamarića da budu uključeni i panoi na kojima se prikazuje stradanje djece pod ustaškim režimom.

Ponovio je kako je riječ o međunarodnoj izložbi, koja se postavlja u dva dijela: prvi o Ani Frank i drugi o stradanju tijekom Drugom svjetskom rata u zemlji u kojoj se postavlja izložba.

"No, ravnatelju Belamariću zasmetalo je što su ustaše predstavljeni kao koljači", kazao je Stazić i dodao da je izložba u tri godine postavljena u 23 grada. Zasmetalo je ravnatelju, kazao je Stazić, što nisu predstavljena i stradanja na Golom otoku, "ali čovjek očito nema kognitivnih sposobnosti da shvati u čemu je razlika".

Naveo je i da je riječ o međunarodnoj sramoti te kazao kako očekuje od premijera Plenkovića da uputi pismo isprike. Zatražio je i od ministra obrazovanja Pave Barišića da pokrene postupak smjene ravnatelja. "Ako ministar Barišić ne zna kako pokrenuti postupak smjene, neka ga prepiše."

 U ime Kluba SDP-a Nenad Stazić zatražio je stanku zbog skandala u šibenskoj srednjoj školi, čiji je ravnatelj odlučio ukloniti izložbu o Ani Frank. Nikola Grmoja je potom "sazvao stanku" - na što ga je predsjedavajući Željko Reiner upozorio da ne može on sazvati stanku, već je samo zatražiti - o monopolu i korupciji u telekomunikacijama, u ime Kluba Mosta.

Iz kategorije: Vijesti