Datum objave: 12. Siječanj 2017

Franko Vidović jedini poentirao: "Sumnjam u podzemne igre"

Diana Ferić
Diana Ferić

Iscrpljujuća rasprava na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Šibenika o sudbini benzinske crpke na rivi s Kopernikanskim obratima nije odgovorila na krucijalno pitanje, a to je kako je ta crpka, koja je do sada na tom mjestu bila nepoželjna i koja je u Strategiji razvoja Grada Šibenika, kao obvezujućem dokumentu, navedena kao kočnica razvoja Šibenika postala bitna za njegov turistički razvoj.

 

To je u svom obraćanju javnosti, nakon što mu nije omogućeno da progovori za govornicom Gradskog vijeća apostrofirao i Franko Vidović, saborski zastupnik i predsjednik GO SDP Šibenik.

 

- Svjedoci smo ove trule rasprave koja je podvala od strane gradonačelnika i stručnih službi. Meni kao saborskom zastupniku, u moj rodnom gradu, oduzeli su riječ pozivajući se na Poslovnik. To je presedan. Ja nisam mogao glasati, ali sam morao dobiti riječ. Ono što je bitno je da je vidljiva politička volja gradonačelnika da pumpu na obali pretpostavi investiciji u luksuzni hotel koji bi zapošljavao najmanje 25 ljudi, a pri tome se ta pumpa ne bi ukinula niti bi stvorila neki problem. Ne samo da ne bi stvorila problem već bi olakšala poziciju Grada koji bi bio otvoreniji i dostupniji turistima. Zbog toga ne vidim ni jedan dobar razlog zbog kojeg bi ta pumpa ostala osim što sumnjam u podzemne igre.

 

Tu se očito radi o podzemnim igrama i nisu u pitanju nikakve tehničke greške. Pravo je pitanje kako smo uopće došli do toga da ta pumpa uđe u GUP, a odgovorno tvrdim da nikada nije bila u GUP –u i ja to odgovorno tvrdim jer je trebala biti i u GUP-u iz 1988. godine, ali nije i zbog toga su imali problem s dobivanjem koncesije, a sad ga nemaju. Da, dobit će koncesiju na 20 godina, ali to nije legalno i povlači za sobom i odštetne zahtjeve. Drugi Aspekt priče je Ugovor Grada Šibenika s INA-om oko zemljišta TEF –a za koji i dalje tvrdim da je štetan, a sada se to i pokazuje. Grad se obveza da će, ako INA ne dobije koncesiju za crpku na rivi na 20 godina, platiti 4 milijuna kuna, a ja pitam javnost zbog čega i tražim i javni odgovor. Ove radnje ulaze u sivu zonu - kazao je novinarima Vidović.

Iz kategorije: Vijesti