Datum objave: 11. Siječanj 2017

Pročelnica Roša Dulibić: Danas se suočavamo s organiziranim plasiranjem laži i obmana

Snježana Klarić
Snježana Klarić

U trenutku kad su skrenuli pozornost na raspisanu koncesiju za benzinsku stanicu na šibenskoj obali, mulu Krke, investitori Zoran Popović i Ante Mioč pokrenuli su (političku) lavinu koja se ne samo ne smiruje već je otkrila niz manjkavosti. Jedan od njih je i (ne)postojanje tehničke greške u Izmjenama i dopunama (cjelovitim) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika oko čega se vrti današnji dan.

 

Nakon presice SDP-a, te priopćenja investitora Popovića i Mioča, na red je došla i Marlena Roša Dulibić, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i očuvanje okoliša.

 

- Ispravak tehničke greške u Generalnom urbanističkom planu Grada Šibenika, najavljen kao točka dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća u potpunosti je usklađen sa zakonom“, rekla je pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prostorno uređenje Grada Šibenika Madlena Roša Dulibić, demantirajući priopćenje investitora u hotel na rivi, tvrtka Riva Sunce, d.o.o. Zorana Popovića i Ante Mioča - obavještavaju iz gradske uprave. 


Zakon o prostornom uređenju („Narodne novine“, broj 153/13) jasno kaže da ako je nešto bilo izloženo u javnoj raspravi, a na to nije bilo primjedbe to isto mora biti u planu koji je donesen.


S obzirom da se često događaju takve tehničke greške te su mnoge općine, gradovi i županije slale upite nadležnom ministarstvu kako postupati u takvim slučajevima , pa prilažemo i uputu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja KLASA: 362-02/12-12/345, URBROJ: 531-07-12-1, od 17. svibnja 2012. na često postavljana pitanja o tehničkoj grešci drugih gradova, općina i županija.


Izostanak grafičke oznake benzinske postaje na rivi u završnoj verziji plana , tehnička je pogreška, što potkrjepljuje i činjenica da je benzinska postaja postojala u grafičkim prikazima priloženim na javnoj raspravi u GUP-u , kao i u tekstualnim dijelu plana.


O samom postupku izrade plana, vijećnike će sutra izvijestiti i predstavnica izrađivača plana, tvrtke „Urbing“ gđa Ljiljana Doležal kako bi još detaljnije objasnila nastalu situaciju.


Gradskom vijeću upućuje se Mišljenje ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na spomenutu temu uz svu popratnu dokumentaciju, odnosno Zaključak o utvrđivanju tehničke greške.


- U kontinuitetu se neistinitim informacijama obmanjuje javnost. Investitori hotela na rivi Riva Sunce d.o.o. na javnoj raspravi u postupku donošenja Cjelovitih izmjena Generalnog urbanističkog plana nisu se nikakvom primjedbom očitovali oko benzinske postaje na rivi, a na kojoj podlozi su izgradili niz neistina te time nanose štetu Gradu Šibeniku i dezinformiraju sve građane Šibenika. Grad Šibenik je učinio velike napore da bi navedenim investitorima stvorio uvjete za gradnju, a danas se na žalost suočavamo s organiziranim plasiranjem laži i obmana - rekla je Madlena Roša Dulibić.
 

Iz kategorije: Vijesti