Datum objave: 11. Siječanj 2017

Investitori Popović i Mioč:Nadležni u gradskoj upravi zloupotrebljavaju dopis Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Investitori Zoran Popović i Ante Mioč poslali su dopis na adrese predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika kao i njegovim vijećnicima u kojem upozoravaju da  se odgovor Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja ne odnosi na konkretan slučaj, odnosno benzinsku postaju na šibenskoj obali, već donosi općenito stajalište resornog ministarstva o (tehničkoj) greški temeljeno na članki 104. Zakona o općem upravnom postupku NN 47/09 donesenom 17. svibnja 2012. 

 

- Svojim postupanjem nadležni u gradskoj upravi zloupotrebljavaju dopis Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji uopćeno pojašnjava što je to (tehnička) greška, dok je ovdje očito da se ne radi o institutu tehničke greške - pišu investitori u hotel nedaleko benzinske crpke za koju su smatrali da će biti uklonjena, no gradski oci ne idu u tom smjeru.

 

- Najavljeno postupnaje ispravljanja tehničke greške na Gradskom vijeću Grada Šibenika po pitanju benzinske postaje na obali/rivi nije ispravak tehničke greške, to je Izmjena i dopuna prostornog plana kojom se mijenja namjena i način korištenja prostora i u tom smislu se mora provesti postupak javne rasprave u skladu sa Zakonom o prostornom uređenj NN 153/13 - pojašnjavaju Popović i Mioč, te nastavljaju:

 

- Postupanje u smislu donošenja 'Zaključka o ispravci tehničke greške u Izmjenama i dopunama (cjelovitim) Generalnog urbanističkog plana grada Šibenika' koji se odnosi i na ispravljanje 'tehničke greške' po pitanju benzinske postaje na obali/rivi na sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika dana 12. siječnja 2017. na temelju jednog uopćeog dopisa Ministarstva predstavlja zlouporabu predstavničkog tijela, institucija Republike Hrvatske i grubo kršenje zakona Republike Hrvatske.

 

Prema investitorima, treba postupati u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju NN 153/13 u smislu postupka javne rasprave, a i odredbi Zakona o lokalnoj (područnoj) i regionalnoj samoupravi NN 33/01, 60/01, 129/05, 125/08, 109/07, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15 u smislu nadležnosti Gradskog vijeća.

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti