Datum objave: 11. Siječanj 2017

Hoće li zbog ostanka benzinske crpke na rivi biti učinjeno nasilje nad zakonima i zdravom pameti?

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast u Šibeniku odlučila je, čini se, u slučaju benzinske crpke na obali ignorirati bitne strateške dokumente Grada Šibenika, zakone RH i odluke Gradskog vijeća koji su decidirano protiv njezinog zadržavanja na sadašnjoj lokaciji na rivi. Sazvali su za četvrtak, 12. prosinca, izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća očekujući, ili bolje rečeno preparirajući, većinu u Gradskom vijeću da svojom odlukom podrže opravdanje stručnih službi da samo zbog tehničke greške benzinska crpka na tom mjestu nije ucrtana u prijedlog novog GUP –a koji su vijećnici prihvatili i koji je na snazi.

 

Tako bi im osgurali alibi da benzinska crpka ostane na sadašnjoj lokaciji što je protivno i važećim odlukama i dokumentima, ali i zdravoj pameti. Time se izlažu opasnosti da to postane presedanom nasilja nad zakonskom procedurom i općim interesima grada Šibenika koji donedavno nisu bili sporni ni aktualnoj gradskoj vlasti te unošenju nemira među građane i pitanje što nakon toga još mogu očekivati. Naime, prije tri i pol godine na sjednici Gradkog vijeća gradonačelnik Željko Burić je najavio zatvaranje pumpi i na rivi i na Vanjskom. "Benzinska crpka na rivi mora biti izmještena automatizmom, zbog uređenja bivšeg hotela Krka i zgrade bivše Revije i tu nema rasprave. Benzinska crpka na Vanjskom je problematična s ekološkog aspekta i zbog sigurnosti građana pa ćemo je zatvoriti bilo u dogovoru s Inom bilo jednostranom odlukom", kazao je tada gradonačelnik Burić odgovarajući na pitanje vijećnice HDZ -a Anite Škugor Kođoman.

 

Umjesto rasprave o tomu je li se ili nije potkrala tehnička greška i kome je iz prijedloga GUP-a ispala navodna markica koja je trebala označiti benzinsku crpku na sadašnjoj lokaciji netko bi trebao pozvati na odgovornost onoga kome pada na pamet da tu zadrži benzinsku crpku , ponašajući se svamovoljno i anulirajući sve ono što je o toj temi do sada zacrtano i dlučeno.

 

Naime, još je za vlasti nekadašnje gradonačelnice Šibenika Nede Klarić bilo odlučeno da INA dobije samo privremeno produženje koncesije za benzinsku crpku na toj lokaciji i to do izgradnje hotel, a to je potvrdio i njezin nasljednjik, SDP – ov gradonačelnik Ante Županović. Uvjet svih uvjeta da tako bude je Strategija razvoja Grada Šibenika u kojoj piše: „Razvojna mjera se odnosi na projekt izmještanja dviju benzinskih crpki Šibenika na novu adekvatniju lokaciju. Benzinske crpke Vanjski i Obala nalaze se u samom centru grada okružene stambenim jedinicama te se kao potencijalni izvor onečišćenja i opasnosti nalaze na neadekvatnom području te se potencijalno ugrožava zdravlje i život stanovnika. Premještanjem benzinskih postaja u samom centru grada na novu lokaciju osim prestanka potencijalne opasnosti po zdravlje i život stanovnika oslobađa se i i vrijedno područje za poduzetničke aktivnosti."

 

Strategija razvoja Grada je, to stoji u uvodu GUP-a, njegov temelj, a Zakon o regionalnom razvoju Republike Hrvatske propisuje da je Strategija razvoja urbanog područja temeljni dokument za sve ostale planove što znači da je onaj tko je unatoč svima njima koji ne predviđaju benzinsku postaju na postojećoj lokaciji na rivi napravio kazneno djelo, a nepoznato je jedino s kojim ciljem i za čiji interes. To je krucijalno pitanje koje se želi zamagliti pričama o navodnoj tehničkoj grešci, Dodatni argument koji dovodi u pitanje istinitost te priče je činjenica da u većini prijedloga, a jedan je došao i stručnoj udruzi, Društvu arhitekata, nije bilo sporne benzinske crpke što navodi na zaključak da je netko to namjerno izostavio da ne bi bilo reakcija. Ne stoji niti izjava da u javnoj raspravi nije bilo primjedbi i prijedloga za spornu lokaciju budući da je Društvo arhitekata predložilo da se za nju, zajedno s s mulom Krke raspiše natječaj koji bi trebao odrediti namjenu tog prostora. U nakani da izigraju sve što je donedavno bilo i njima prihvatljivo i što se nalazi u dokumentima za pomutnju u javnosti oko te teme optužuju investitore u luksuzni hotel na lokaciji bivše Revije kojima, naravno, ni u kom slučaju ne odgovara ostanak benzinske crpke ispred hotela, ali su ih oni sami, na službenim sastancima, o čemu postoje i zapisnici, uvjeravali da nema šanse da se to dogodi.

 

Da su jedno govorili i obećavali, a drugo radili postalo je jasno kada je nedvano, posve neočekivano, raspisan natječaja za koncesiju na čak 20 godina za benzinsku crpku na tom mjestu što je formalno napravila Lučka uprava Šibensko – kninske županije, ali, kako su potvrdili i šibensko – kninski župan Goran Pauk i ravnatelj te lučke uprave Željko Dulibić, prema smjernicama šibenskog gradonačelnika Željka Burića koji im je obrazložio da je to interes Grada Šibenika. Zašto se odlučio na to od gradonačelnika nismo uspjeli doznati jer unatoč našem kontinuiranom nastojanju nije imao vremena za razgovor o toj temi, a već u prvom telefonskom razgovoru kazao nam je da prije sjednice Gradskog vijeća nema o tomu što reći.

 

Opravdanje da je to dio izvršenja Sporazuma koji je potpisan s Inom u vezi sa zemljištem TEF -a  ne drži vodu jer u njemu jasno piše da Grad Šibenik ima vremena do kraja 2019. godine Ini ili ponuditi novu lokaciju za  bzinsku crpku ili isplatiti 4 milijuna kuna.

 

Privatni investitori u luksuzni hotel na rivi koji su sve vrijeme radili vjerujući da benzinske crpke ispred njihovog objekta neće biti su trenutne žrtve, ali jednake žrtve su i građani Šibenika s čijim se interesima tako olako netko poigrava i to u slučaju objekta za koji u Strategiji piše da je opasnost za okoliš i zdravlje stanovništva. Ako to prođe, što nakon toga možemo očekivati?
 

Iz kategorije: Vijesti