Datum objave: 07. Siječanj 2017

FOTO:Orkanski vjetar u Šibeniku opasniji zbog letećih objekata nego niskih temperatura

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Najveći gradovi u županiji i subotnjeg jutra, 7. siječnja, probudili su se u temperaturnim minusima. U devet sati, Državni hidrometeorološki zavod izmjerio je -7,8 Celzijevaca u Kninu, te -5,9 u Šibeniku. 

 

Hladno vrijeme i niske temperature očekuju se, posve logično, i u nastavku dana.

 

- Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice još olujna bura i tramontana s orkanskim udarima, osobito u Dalmaciji. Najviša temperatura uglavnom od -9 do -4, na Jadranu od -4 do 2 °C - izvještava DHMZ.

 

 

Jak vjetar koj je puhao u petak, 6. siječnja, za osobom je ostavio tragove. Osim što su mokre površine djelovanjem niskih temperatura dobile ledeni pokrivač, sve što je mogao, vjetar je bacao poput kontejnera uz gradske prometnice, suncobrane na šibenskoj tržnici.  

 

 

Zbog jakih udara vjetra morala je intervenirati i policija kako bi ogradila područja oko zgrada s kojih su padale kupe i ostali vjetrom lako nošeni predmeti.

 

Na snazi je i dalje upozorenje MeteoAlarma. Kninsko područje očekuje izrazito niske temperature zraka.

 

 

- Vrlo hladno, osobito ujutro te ponovno navečer i u noći. najniža temperatura zraka -15 - -10°C. Ponegdje olujni udari bure. najjači udar vjetra>65 km/h - izvještava MeteoAlarm.

 

Hladno i opasno može biti i duž šibenske obale pa Meteoalarm upozorava na vrlo hladno, osobito ujutro te ponovno navečer i u noći s najnižom temperaturom zraka <-5°C.

 

- Ponegdje olujni i orkanski udari bure. srednja brzina vjetra 40-75 km/h; najjači udar vjetra>110 km/h - piše Meteoalarm.

Iz kategorije: Vijesti