Datum objave: 03. Siječanj 2017

Počele su se osjećati posljedice povećanja PDV-a ugostiteljima

Snježana Klarić
Snježana Klarić

S prvim danom 2017. godine stupila je na snagu i jedna od odredbi novog zakona o porezu Ministarstva financija. Riječ je, dakako, o povećanju stope poreza ugostiteljima koja je s donedavnih 13 posto podignuta na 25 posto.

 

Razlog je to zašto se 1. siječnja ove godine uz naručeni čaj dobila uobičajena doza meda s tom razlikom da je ovog puta i med bio uračunat u cijenu, a cijena je iznosila dvije kune. 


Idući koji su platili 'laštru' aktivacije novog paketa zakona o porezima jesu šibenski novinari, odnosno članovi Hrvatskog novinarskog društva kojima je od 1. siječnja obustavljen popust koji su imali u kafiću Castello.

 

- Vlasnici Castella, poput svih ostalih ugostitelja, još uvijek ne znaju kako će se nositi s poreznom reformom, odnosno povećanjem PDV-a na ugostiteljske usluge s 13 na 25 posto te za početak smanjuju sve troškove koje mogu smanjiti. Među troškovima o kojima koje je moguće odmah i bez većih posljedica smanjiti bio je naš popust – obavijestili su novinare iz šibenskog ogranka HND-a.

 

Odluka vlasnika ostaje na snazi sve dok ne pronađu rješenje.
 

Iz kategorije: Vijesti