Datum objave: 02. Siječanj 2017

Ravnatelj šibenskog rodilišta, unatoč manjem broju rođenih lani, optimistično gleda u budućnost

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Iako je protekle, 2016. godine u Šibeniku rođeno tek 606 beba, odnosno 18 beba manje u odnosu na 2015. godinu, Nikica Živković, voditelj Odjela ginekologije i opstetricije Opće bolnice Šibensko – kninske županije, optimistično gleda u budućnost.


- Preklani smo imali dvadesetak beba više rođenih u odnosu na godinu ranije, prošle godine imamo jedan razred manje pa bih rekao da smo tu negdje. Ništa se nije značajnije promijenilo i tu smo gdje smo – komentirao je prvi čovjek šibenskog rodilišta.

 

Za razliku od šibenskog rodilišta, kninsko je, kažimo to tako, u plusu, odnosno u Kninu je tijekom 2016. godine rođeno 180 djece što je sedam beba više nego u 2015. godini.


Dok Kninjani još čekaju na svoju novogodišnju bebu, dr. Živković prisjeća se prijeratnih godina kada se je Šibenik broji oko 1.200 novorođenčadi u jednoj godini.

 

- Nakon rata, zadnjih godina pali smo na pola te brojke – kaže Živković, no tvrdi straha da za pedeset godina neće biti žive duše u Krešimirovom gradu da proslavi tisućitu obljetnicu prvog pisanog spomena grada Šibenika – nema.


- Ima naznaka da grad živi. Vidim dosta trudnica u šetnji gradom. Nešto se stalno događa. Vidljivi su pomaci u turizmu. Mislim da će biti bolje. Ja sam optimist i tako gledam u naredne godine – poručio je dr. Živković.


Grad Šibenik je, podsjetimo, nedavno dobio priznanje za izniman doprinos u području rodiljinih naknada, nova Vlada oformila je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku... Sve ide u smjeru da Hrast-ov saborski zastupnik, Šibenčanin Hrvoje Zekanović može mirno spavati jer će grad imati tko baštiniti po isteku narednih pola stoljeća.
 

Iz kategorije: Vijesti